Ξέμεινε από ανταλλακτικά η Honda για το Type R!

Ο κορωνοϊός προκαλεί παγκόσμιο πονοκέφαλο σε πάσης φύσεως εμπορικές και βιομηχανικές συναλλαγές. Όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στη Μεγάλη Βρετανία δε, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον βραχνά του Brexit. Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους προκειμένου να προλάβουν τις εξελίξεις, άλλες νοικιάζουν Antonov για να δημιουργήσουν απόθεμα, όμως κάποιες -όπως η Honda– αντιμετωπίζουν προβλήματα. Θύμα εδώ, η παραγωγή του Civic Type R.

Δείτε ακόμα: Πως παράγονται οι ζάντες του Honda Civic Type R Limited Edition

Το πεντάθυρο Civic κατασκευάζεται στο Σουίντον και είναι προγραμματισμένη η μεταφορά της παραγωγής του στο εργοστάσιο της Βορείου Αμερικής. Προς το παρόν, παραμένει made in England. Κάτι που ισχύει και για το Type R. Λόγω πανζουρλισμού στα λιμάνια, καθότι πολλές εταιρίες -όχι απλά αυτοκινητοβιομηχανίες- σπεύδουν να εξασφαλίσουν στοκ πριν την αλλαγή της χρονιάς, που θα σημάνει την έξοδο των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Honda έχει ξεμείνει από ανταλλακτικά! Εξέλιξη που την ανάγκασε να σταματήσει τις μηχανές του εργοστασίου για μια μέρα, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί παύση παραγωγής για μεγαλύτερο διάστημα αν η κατάσταση συνεχιστεί.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές των νέων Honda Civic Type R στην Ελλάδα

Μάλιστα, κάποιες παραγγελίες -δεν γνωρίζουμε αν είναι και της Honda μέσα σε αυτές- θα αργήσουν πολύ περισσότερο, καθώς τα φορτηγά πλοία που τις μεταφέρουν δεν περιμένουν να πάρουν το «οκ» για δέσιμο στα βρετανικά λιμάνια, αλλά συνεχίζουν στους επόμενους προορισμούς! Οι Ιάπωνες εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να περάσουν στις αερομεταφορές, ώστε να μην αντιμετωπίσουν περαιτέρω προβλήματα με την παραγωγική διαδικασία του best seller τους. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Automotive News, προς το παρόν την «πληρώνει» μόνο το Type R, καθώς για τις υπόλοιπες εκδόσεις διατηρείται στοιχειώδες απόθεμα. Το οποίο όμως, αναμένεται να εξαντληθεί σύντομα.

Δείτε ακόμα: Το Honda S2000 επιστρέφει με το μοτέρ του Type R!

Get it on Google Play Download on the App Store