Ανατράπηκε το Jeep Wrangler σε crash test (+video)

Στην σκληρή και πολύ απαιτητική δοκιμή πρόσκρουσης μικρής επιφάνειας μετωπικής κάλυψης του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την Ασφάλεια στους Αυτοκινητόδρομους IIHS, το νέο Jeep Wrangler ανατράπηκε. Το σκληροτράχηλο 4×4 αμέσως μετά την επαφή του με το σταθερό εμπόδιο σηκώθηκε στον αέρα και προσγειώθηκε στο έδαφος με τη δεξιά του πλευρά.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Jeep Renegade 1.3 GSE 180 HP 4WD AT9

Στην εν λόγω δοκιμή πρόσκρουσης ο ζωτικός χώρος του οδηγού διατηρήθηκε σε ένα καλό επίπεδο και η κίνηση του ανδρείκελου ήταν ελεγχόμενη. Ωστόσο, η ανατροπή εγκυμονεί τραυματισμούς, εκτός των μετρήσεων που δείχνουν τα τυποποιημένα κριτήρια. Η συνολική βαθμολογία του Wrangler υποβαθμίστηκε σε «οριακό» λόγω της ανατροπής στο συγκεκριμένο τεστ. Παράλληλα το Wrangler δεν διαθέτει αερόσακους οροφής, λόγω της δυνατότητας αφαίρεσης της οροφής και των θυρών.

Δείτε ακόμα: Τα υβριδικά Jeep θα φορτίζουν με κύματα!

Από την άλλη πλευρά, το Wrangler δεν ανατράπηκε στη δοκιμή που το υπέβαλε η Fiat – Chrysler, η οποία αμφισβήτησε τη μέθοδο της δοκιμής πρόσκρουσης. Το IIHS συμφώνησε να πραγματοποιήσει μια δεύτερη δοκιμή χρησιμοποιώντας μια διαφορετική μέθοδο, υπό την έγκριση της Fiat – Chrysler. Όμως και σε αυτή την περίπτωση το Wrangler ανατράπηκε.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Jeep Compass Trailhawk 2.0 MTJ 170 PS

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από το crash test:

Get it on Google Play Download on the App Store