Ήρθε το ακριβότερο και ισχυρότερο MINI

Το κορυφαίο σε απόδοση και επιδόσεις MINI παραγωγής όλων των εποχών, το John Cooper Works GP, το οποίο θα παραχθεί σε 3.000 μονάδες, είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, με τιμή εκκίνησης τα 53.790 ευρώ. Πρόκειται παράλληλα για το ακριβότερο 3θυρο MINI, αφού κοστίζει 18.900 ευρώ παραπάνω από το John Cooper Works, ωστόσο έχει πάρα πολλές διαφορές.

Δείτε ακόμα: MINI Clubman JCW «φορτώνει» S3 και CLA 35 (+video)

Εξωτερικά το John Cooper Works GP ξεχωρίζει από το κατασκευασμένο από ανθρακόνημα ενισχυμένο με πλαστικό (CFRP) bodykit, τα φαρδύτερα φτερά, τη μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, το διαχύτη και τις 18 ιντσών ζάντες με ελαστικά 225/35. Στο εσωτερικό η πιο κύρια αλλαγή εντοπίζεται στο πίσω τμήμα της καμπίνας, όπου έχει αφαιρεθεί το κάθισμα και έχει τοποθετηθεί μια μεταλλική μπάρα.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το MINI που φορτίζει στην πρίζα;

Την κίνηση του κορυφαίου MINI αναλαμβάνει ο 2.0 λτ. κινητήρας με απόδοση 306 ίππων στις 5.000-6.000 σ.α.λ. και ροπή 450 Nm στις 1.750-4.500 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic με ενσωματωμένο μπλοκέ διαφορικό, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 265 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή MINI Cooper S E Countryman ALL4

Ειδικές ρυθμίσεις έχουν γίνει και στις αναρτήσεις, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ισχύ του κινητήρα. Παράλληλα μεγάλωσαν τα μετατρόχια και το αμάξωμα χαμήλωσε κατά 10 χλστ. συγκριτικά με το MINI John Cooper Works. Την εξατομικευμένη ανάρτηση συμπληρώνουν ειδικά σεταρισμένα ελατήρια (κεντρικά και βοηθητικά), αποσβεστήρες και αντιστρεπτικές δοκοί. Ενισχυμένο με την σειρά του είναι και το σύστημα πέδησης με τις 2πίστονες αλουμινένιες δαγκάνες εμπρός.

Δείτε ακόμα: Ήρθαν οι βασικές BMW 318i και 316d (+τιμές)

Get it on Google Play Download on the App Store