Πόσο κάνουν τα Tesla των 1.020 ίππων στην Ελλάδα;

H Ελλάδα έχει μπει για τα καλά σε αμιγώς ηλεκτρικά (ή μηδενικών ρύπων καλύτερα, καθώς υπάρχουν και τα υδρογονοκίνητα) μονοπάτια, περιμένοντας την κατάργηση πώλησης νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ, από το 2030. Μοντέλα σαν τα Tesla, λοιπόν, θα μας απασχολούν πολύ περισσότερο τα προσεχή χρόνια. Βέβαια ήδη το κάνουν, ειδικά στη μορφή Plaid.

Τα κορυφαία και απίστευτα ισχυρά Model S και Model X Plaid συνιστούν δυο από τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής παγκοσμίως. Το Model S Plaid, δε, πρόκειται για το ταχύτερο τετράτροχο παραγωγής στο 400άρι, όλων των εποχών! Το βάρους 2.162 κιλών σεντάν επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 2,1 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 322 χλμ./ώρα, με την αμερικανική εταιρεία να αναφέρει εκτιμώμενη αυτονομία 637 χιλιομέτρων. Το βαρύτερο Model X Plaid των 2.455 κιλών φτάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,6 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 262 χλμ./ώρα. Η δε αυτονομία του, εκτιμάται από τον κατασκευαστή στα 547 χιλιόμετρα. Μέσω των φορτιστών Supercharger, σε χρόνο 15 λεπτών το Model S Plaid γεμίζει τις μπαταρίες του για έως 322 χλμ., ενώ το Model X Plaid στον ίδιο χρόνο φορτίζει για 282 χλμ.

Αμφότερα εξοπλίζονται με τρεις ηλεκτροκινητήρες και φυσικά, τετρακίνηση. Στη χώρα μας, τιμολογιακά, κινούνται πολύ πάνω από τις 100.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά το Model S Plaid πωλείται από 143.990 ευρώ, ενώ το Model X Plaid κοστίζει 3.000 ευρώ επιπλέον, ήτοι 146.990 ευρώ, με εκτιμώμενη παράδοση στο επόμενο έτος (δίχως να διευκρινίζεται ο χρονικός ορίζοντας). Αξίζει να σημειωθεί πως στο διαμορφωτή του site, δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από τις κορυφαίες εκδόσεις των Model S και X. Τα Long Range δεν υφίστανται πλέον, οπότε όποιος δεν χρειάζεται επιδόσεις hypercar από το Tesla του θα πρέπει να κοιτάξει είτε το Model 3, είτε το μικρότερο της γκάμας Model Y.

Get it on Google Play Download on the App Store