Τιμή από 11.990 ευρώ το νέο Fiat Panda Hybrid

172

Το νέο Fiat Panda Hybrid ξεκινά την πορεία του και στην Ελληνική αγορά με το νέο ήπιο υβριδικό σύστημα της Fiat. Αυτό συνδυάζει το νέο ατμοσφαιρικό HyFly βενζινοκινητήρα του 1.0 λτ. με τον ηλεκτροκινητήρα BSG (Belt integrated Starter Generator).

Δείτε ακόμα: «Εκρηκτικό» Fiat Seicento Turbo 250 ίππων (+videos)

Το 3κύλινδρο μηχανικό σύνολο των 999 κ.εκ. αποδίδει 70 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 92 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 14,7 δλ., τελική ταχύτητα 155 χλμ./ώρα και μεικτή κατανάλωση 3,9 λτ./100 χλμ. (NEDC). Ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία λιθίου υψηλής απόδοσης και υποβοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την επιτάχυνση, βελτιώνοντας τις επιδόσεις και μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου έως και 30%. Το σύνολο κατατάσσεται ως υβριδικό από το υπουργείο μεταφορών, υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές Euro 6D Final, εκπέμπει μόλις 90 γρ./χλμ. CO2 και απαλλάσσεσαι από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Δείτε ακόμα: Fiat Panda 0.9 TwinAir CNG VS Kia Picanto 1.2 MPI

Ο συνδυασμός του υβριδικού συστήματος με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στο Panda Hybrid όπως:

  • Καλύτερη εκμετάλλευση της ροπής του κινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα στις χαμηλές στροφές.
  • Λειτουργίες ανάκτησης ενέργειας που αυξάνουν τη συνολική απόδοση του συστήματος.
  • Βέλτιστη λειτουργία του συστήματος Stop & Start με ταχύτατη αντίδραση και πλήρη απουσία θορύβου ή κραδασμών.
  • Εκμετάλλευση έξυπνων λειτουργιών (e-coasting, e-braking και e-sailing) για μέγιστη οικονομία και μείωση των εκπομπών ρύπων.

Δείτε ακόμα: Τι καινοτομία είχε το Fiat Cinquecento;

Όλες οι εκδόσεις του Fiat Panda Hybrid προσφέρονται στο βασικό εξοπλισμό τους με το πακέτο Cross, το οποίο ξεχωρίζει για το δυναμικό του χαρακτήρα χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τους προφυλακτήρες με το off-road look. Παράλληλα στην ειδική έκδοση Launch Edition, η φιλικότητα του μοντέλου προς το περιβάλλον εκφράζεται και με έναν πρωτοποριακό τρόπο, αφού οι επενδύσεις των καθισμάτων –για πρώτη φορά στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας- είναι κατασκευασμένες από «SEAQUAL YARN», ένα συνθετικό ύφασμα πιστοποιημένο από την SEAQUAL INITIATIVE που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο προέρχεται κατά 10% από τη θάλασσα και 90% από τη στεριά.

Δείτε ακόμα: Θυμάστε το ψηφιακό ταμπλό του Fiat Tipo;

Οι τιμές του Fiat Panda Hybrid ξεκινούν από τις 11.990 ευρώ (με την έκπτωση των 660 ευρώ) στην έκδοση Easy Cross και από 13.390 ευρώ (με τη έκπτωση των 960 ευρώ) στην City Cross.