«Εκρηκτικό» Fiat Seicento Turbo 250 ίππων (+videos)

Το Seicento μπορεί να είναι μικρό, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποδειχτεί θαυματουργό! Και δεν μιλάμε μόνο για τους ελιγμούς εντός πόλης. Το λιλιπούτειο Fiat δύναται να ανέλθει σε θέση «τιμωρού» εντός πίστας, με τις κατάλληλες βελτιώσεις.

Δείτε ακόμα: 0-235 χλμ./ώρα με Fiat Punto GT (+video)

Το τροπέτο είναι η συνηθέστερη επιλογή, με πολλά Sei να φιλοξενούν πλέον κάτω από το καπό τους τον 1.4 T-Jet σε βελτιωμένη μορφή. Το συγκεκριμένο, αντίθετα, τιμά την παράδοση. Στο μηχανοστάσιο έχει τον 8βάλβιδο 1.2 FIRE του Punto 75, σε «ελαφρώς» μεταποιημένη μορφή. Έμβολα, πιστόνια και στροφαλοφόρος είναι από χάλυβα και σφυρήλατα, ο εκκεντροφόρος άξονας χειροποίητος, η πολλαπλή εισαγωγής custom, η πεταλούδα γκαζιού προέρχεται από Renault, το κιβώτιο από Lancia Ypsilon Elefantino, τα ηλεκτρονικά από Lancia Delta και συνεργάζονται με άγραφο εγκέφαλο, η ολόσωμη εξάτμιση είναι επίσης χειροποίητη, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε το σημαντικότερο: την τουρμπίνα GT2554R της Garrett.

Διαβάστε επίσης: Το απίστευτο γκάζι του Fiat Uno Turbo i.e. (+video)

Λειτουργεί σε δυο πιέσεις, με 0,9 και 1,3 bar. Στην πρώτη περίπτωση, η ισχύς φτάνει τα 230 άλογα. Στην δεύτερη, ξεπερνά τα 250! Όλα αυτά για 750 κιλά βάρους. Εξυπακούεται ότι και το υπόλοιπο αυτοκίνητο έχει ενισχυθεί, προκειμένου να μην αποσυντεθεί στην πρώτη γκαζιά. Μπάρες θόλων και ψαλιδιών, μαζί με coilover kit, έχουν αναλάβει τον έλεγχο των κινήσεων. Τα εμπρός δισκόφρενα από Fiat Croma και τα πίσω από Punto GT φροντίζουν για την επιβράδυνση του τερατώδους Seicento, ενώ οι λεπτομέρειες φτάνουν μέχρι την καμπίνα επιβατών, της οποίας οι επενδύσεις προέρχονται από Fiat Coupe 20V Turbo Plus. Mε την διαφορά ότι ο μικρός «δαίμονας» είναι ισχυρότερος από την 5κύλινδρη «Ferrari του φτωχού»!

Δείτε ακόμα: «800αράκι» Fiat Kawasaki ουρλιάζει στις 11.000 σ.α.λ. (+video)

Το κόστος της μετατροπής ξεπέρασε τις 12.000 ευρώ, όμως κάτι μας λέει πως αξίζουν για ένα Seicento που κάνει το 60-120 χλμ./ώρα σε 5 δλ. και στροφάρει μέχρι τις 7.600 σ.α.λ.!

Get it on Google Play Download on the App Store