Οι λεπτομέρειες της Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Η Alfa Romeo ζει στον αστερισμό της Giulia SWB Zagato, η οποία είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα (αν όχι το πιο) μοντέλα του 2023. Για να γεμίσουν το κενό που μας χωρίζει μέχρι την πρεμιέρα, αλλά και για να μας «τσιγαρίσει» έως τότε, οι Ιταλοί δίνουν λεπτομέρειες από το επερχόμενο sportscar τους.

Επιλεκτικές λήψεις από το κορμί της πολυπόθητης Ιταλίδας φανερώνουν την ύπαρξη ανθρακονημάτων, η χρήση των οποίων εκτείνεται μέχρι στα καθίσματα, πανέμορφων ζαντών, το χαρακτηριστικό «Z» του καροσερίστα από το Τερατζάνο, τους σμιλεμένους αεραγωγούς, μια ιδέα από τα φανάρια εμπρός-πίσω και, φυσικά, τον κινητήρα.  Η κοντύτερη και πιθανότατα δίθυρη Giulia Zagato θα βασίζεται λογικά σε κάποια από τις κορυφαίες μορφές της τετράθυρης, δηλαδή από την Quadrifoglio και πάνω. Ο 2.9 V6 twinturbo κυμαίνεται μεταξύ 510 και 540 ίππων (QV και GTA/GTAm αντίστοιχα), συνεπώς η Zagato δεδομένα θα έχει αρκετά παραπάνω από 500 άλογα.

Το μικρότερο αμάξωμα και η ευρεία χρήση συνθετικών υλικών θα μειώσει το βάρος, οπότε αναμένουμε την SWB Zagato να είναι το ίδιο γρήγορη με τη Giulia GTA, αν όχι ταχύτερη. Η παραγωγή της Alfa που έρχεται να μας πάρει τα μυαλά θα περιοριστεί σε λίγα κομμάτια, με την έναρξή της να τοποθετείται στις αρχές του επόμενου έτους (πιθανόν το Μάρτιο).

Get it on Google Play Download on the App Store