Ακόμα πιο σπορ το «300άρι» Audi SQ2

Το κορυφαίο μικρό SUV μοντέλο της Audi, το SQ2 βελτιώνεται και αποκτά πιο τονισμένα σπορ χαρακτηριστικά, χάρις στις αλλαγές στον σχεδιασμό, καθώς και αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα και ασφάλεια.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Audi A3 Sportback 35 TFSI MHEV S tronic

Την πρώτη εμφάνισή του, την έκανε πριν από δύο χρόνια και τώρα η Audi του χαρίζει μια πιο αιχμηρή εμφάνιση, ειδικά στο εμπρός τμήμα του αμαξώματος. Η ανασχεδιασμένη οκταγωνική μάσκα είναι λίγο χαμηλότερη, οι αεραγωγοί του προφυλακτήρα έχουν πιο τριγωνικό σχήμα και τα φώτα LED είναι πλέον στάνταρ. Προαιρετικά διατίθενται τα ακόμα πιο αποδοτικά Matrix LED με την αυτόματα ελεγχόμενη δέσμη φωτός. Στο πλάι διακρίνονται η ασημί καθρέπτες, τα αυτοκόλλητα διακοσμητικά, το σπόιλερ στο τελείωμα της οροφής και οι ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών με ελαστικά 235/45 ή των 19 ιντσών με ελαστικά 235/40. Πίσω από αυτές βρίσκονται τα μεγάλα δισκόφρενα διαμέτρου 340 χλστ. εμπρός και 310 χλστ. πίσω με τις κόκκινες δαγκάνες και τα λογότυπα S. Στο πίσω άκρο του ανανεωμένου Audi SQ2 των 4,21 μ. μήκους έχει αλλάξει ο προφυλακτήρας με το διαχύτη και τις δύο διπλές οβάλ απολήξεις της εξάτμισης.

Στο σπορ εσωτερικό με το σκουρόχρωμο διάκοσμο, τα ανοξείδωτα πεντάλ, τα νέα υλικά στις πόρτες και τις επενδύσεις από δέρμα, ο εξοπλισμός είναι πληρέστατος και οι χώροι αρκετά καλοί για επιβάτες και αποσκευές (355 λτ.). Αναβαθμισμένες με την σειρά τους είναι οι υπηρεσίες του συστήματος πολυμέσων Audi connect και με Wi-Fi hotspot. Στάνταρ είναι ακόμα το σύστημα ασφαλείας pre sense, που μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη πιθανών ατυχημάτων που αφορούν πεζούς, ποδηλάτες ή άλλα οχήματα μπροστά από το αυτοκίνητο ή τη μείωση της σοβαρότητάς τους. Νέο στοιχείο είναι και το προσαρμοζόμενο cruise control.

Δείτε ακόμα: Νέο και πιο οικονομικό Audi SQ5 TDI με 700 Nm ροπής

Κάτω από το εμπρός καπό του φιλοξενείται ο 2.0 TFSI, ισχύος 300 ίππων και με ροπή 400 Nm στις 2.000-5.300 σ.α.λ. Η δύναμη περνάει σε όλους τους τροχούς, μέσω της τετρακίνησης quattro με τον ηλεκτροϋδραυλικό πολύδισκο συμπλέκτη και του αυτόματου κιβωτίου DSG των 7 ταχυτήτων. Οι επιδόσεις είναι ταχύτατες, αφού το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,9 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα σταματά ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Επίσης, η μεικτή κατανάλωση είναι 7,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 176 γρ./χλμ.

Το Audi drive select περιλαμβάνει τα προφίλ auto, comfort, dynamic, efficiency και individual, τα οποία αλλάζουν της ρυθμίσεις του τιμονιού, του S tronic, του κινητήρα και άλλων συστημάτων. Επίσης, ο οδηγός μπορεί να πατήσει ένα μπουτόν για να ρυθμίσει το ESC στο off road mode.

Οι τιμές του ανανεωμένου Audi SQ2 ξεκινούν από 45.700 ευρώ στη Γερμανία, όταν στην Ελλάδα το προ ανανέωσης μοντέλο πωλούνταν από 61.376 ευρώ. Το νέο Audi SQ2 αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Δείτε ακόμα: Αδιανόητο το νέο Audi RS 6 GTO

Get it on Google Play Download on the App Store