Η πρώτη BMW M3 Touring είναι γεγονός!

Για πρώτη φορά από το 1986 που παρουσιάστηκε η πρώτη BMW M3, το εικονικό σπορ μεσαίο γερμανικό μοντέλο θα λανσαριστεί σε στέισον βάγκον έκδοση παραγωγής, τη M3 Touring. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από 20 χρόνια η BMW είχε παρουσιάσει τη μία και μοναδική BMW E46 M3 Touring, ωστόσο έμεινε για πάντα πρωτότυπη και δεν μπήκε στην παραγωγή.

Δείτε ακόμα: Χειροκίνητη απόλαυση με τη νέα BMW M4 (+video)

Μαζί με την ολοκαίνουργια BMW M4 Coupe, η νέα BMW M3 Sedan θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ τον επόμενο χρόνο θα ακολουθήσει η BMW M4 Convertible. Από τη μοναδική φωτογραφία που δημοσίευσε η BMW βλέπουμε το μυώδη προφυλακτήρα με το διαχύτη, τις τέσσερις στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης και τα φουσκωμένα φτερά.

Περισσότερες τεχνικές προδιαγραφές δεν ανακοίνωσε, παρά μόνο ότι θα διαθέτει 6κύλινδρο M TwinPower turbo κινητήρα. Ωστόσο, λογικά θα είναι ίδιος με αυτός των BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupe και συγκεκριμένα ο νέος 3.0 λτ. με απόδοση 480 ίππων ή 510 ίππων στην Competition και με ροπή 650 Nm. Το μηχανικό κιβώτιο των 6 ταχυτήτων θα συνδυάζεται με τις απλές εκδόσεις και το 8άρι αυτόματο M Steptronic με τις Competition.

Δείτε ακόμα: Νέα BMW 545e με 400 άλογα και 2,1 λίτρα/100 χλμ!

Αρχικά οι νέες BMW M3 και M4 θα διατίθενται αποκλειστικά ως πισωκίνητες και στη συνέχεια, θα προστεθεί το σύστημα τετρακίνησης M xDrive στις M3 και M4 Competition.

Get it on Google Play Download on the App Store