Πλησιάζει με πάνω από 600 άλογα η ώρα της BMW i7

Η BMW δοκιμάζει εδώ και πολλούς μήνες την i7, προκειμένου η ηλεκτρική της ναυαρχίδα να είναι πανέτοιμη για το ντεμπούτο της. Μια πρεμιέρα που αφενός δεν θα αργήσει, αφετέρου θα γίνει με περισσότερα από 600 άλογα!

Στις τελευταίες πληροφορίες που συνοδεύουν τα αντίστοιχα teasers των Βαυαρών, η αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι σύντομη. Αλλά αρκετή για να μας ιντριγκάρει: «πάνω από 600 ίπποι ισχύος» λέει η BMW, οπότε κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για το κινητήριο σύνολο του iX M60. Η κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού crossover διαθέτει 619 ίππους και 1.100 Nm ροπής από τους δυο ηλεκτροκινητήρες, καθιστώντας το ως το ισχυρότερο EV BMW και δεύτερο πιο δυνατό μοντέλο στα χρονικά του Βαυαρού κατασκευαστή, πίσω μόνο από την M5 CS των 635 ίππων (αλλά και «μόλις» 750 Nm).

Από πλευράς αυτονομίας οι εκτιμήσεις των μηχανικών τοποθετούν την i7 στα 580-610 χλμ., αν και ακόμα δεν είναι πιστοποιημένα νούμερα. Στο μέτωπο της τεχνολογίας συναντάμε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς από μια ναυαρχίδα της BMW, περιλαμβανομένης αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 (ο οδηγός μπορεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι, μέχρι τα 60 χλμ./ώρα). Κάτι που φαίνεται και από το παρουσιαστικό του αυτοκινήτου, με τα φωτιζόμενα «νεφρά» να έρχονται απευθείας από το πρωτότυπο XM και τα πολύ λεπτά φανάρια να παραπέμπουν στο iX.

Η i7 βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών και η πρεμιέρα δεν απέχει παρά μερικές εβδομάδες. Μέσα στον Απρίλη θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια, ενδυναμώνοντας την ήδη εξαιρετική παρουσία της BMW στον στίβο της ηλεκτρικής αγοράς (103.854 EVs κατασκεύασε πέρσι, παρουσιάζοντας άνοδο 133,2% σε σχέση με το 2020).

Get it on Google Play Download on the App Store