Νέο Fiat Tipo Cross και 1.000άρι turbo

Η Fiat αποκαλύπτει το ανανεωμένο Tipo, το οποίο αποκτά ένα νέο μέλος με έμφαση στην περιπέτεια και το δυναμικό χαρακτήρα. Το Tipo Cross αποτελεί ένα σύγχρονο crossover, το οποίο χωρίς καμία παραχώρηση στην ευρυχωρία και την πρακτικότητα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, έρχεται να προσφέρει μια ξεχωριστή εναλλακτική σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία οχημάτων.

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το φθηνότερο υβριδικό αυτοκίνητο;

Η έκδοση Cross έρχεται να ολοκληρώσει τη γκάμα του Tipo, που συνθέτουν οι εκδόσεις Hatchback, Sedan και Station Wagon, αποτελώντας ένα ξεχωριστό crossover, που διατηρεί το κορυφαίο value for money που χαρακτηρίζει το σύνολο της οικογένειας του επιτυχημένου μοντέλου.

Ο νέος σχεδιασμός με τα crossover στοιχεία, σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 4 εκατοστά συνθέτουν ένα δυναμικό σύνολο που ξεχωρίζει από κάθε άποψη. Η νέα αρχιτεκτονική προσφέρει επίσης ψηλότερη θέση οδήγησης για ευκολότερη πρόσβαση στην καμπίνα τον επιβατών, καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας.

Δείτε ακόμα: Νέο και πιο πρακτικό Fiat 500 Electric 3+1

Πέρα από τη νέα εμφάνιση, το Tipo Cross φέρνει και μια σειρά αλλαγών σε τεχνικό επίπεδο, όσον αφορά στους κινητήρες και τα συστήματα συνδεσιμότητας και πολυμέσων. Εκτός από την πλήρη εφαρμογή προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), το Tipo Cross είναι το πρώτο μοντέλο της FCA -μετά το νέο ηλεκτρικό 500- το οποίο θα εφοδιάζεται με το 5ης γενιάς σύστημα πολυμέσων UConnect 5 με την οθόνη αφής των 10,25 ιντσών. Το σύστημα προσφέρει ασύρματη λειτουργία mirroring και σύνδεση μέσω Bluetooth με δύο συσκευές ταυτόχρονα.

Σε επίπεδο κινητήρων διαθέσιμες θα είναι επιλογές, τόσο βενζίνης, όσο και diesel για όλες τις εκδόσεις του ανανεωμένου Tipo. Ο νέος 3κύλινδρος FireFly Turbo κινητήρας βενζίνης GSE 1.0 T3 απόδοσης 100 ίππων προσφέρει υψηλά επίπεδα ροπής (190 Nm) μόλις στις 1.500 σ.α.λ., ενώ ιδιαίτερα χαμηλές είναι και οι εκπομπές ρύπων με 121 γρ./χλμ. CO2. Ο νέος κινητήρας βενζίνης είναι προδιαγραφών Euro 6D Final, όπως και οι ανανεωμένοι κινητήρες diesel 1.3 λτ. και 1.6 λτ. απόδοσης 95 και 130 ίππων αντίστοιχα, με εκπομπές CO2 από 110 γρ./χλμ. (WLTP).

Επίσης, η ανανεωμένη γκάμα του Fiat Tipo διακρίνεται εξωτερικά από το πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός άκρο με το λογότυπο «FIAT» αντί του σήματος, τους νέους προφυλακτήρες και τα full led φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό υπάρχουν νέες επενδύσεις, πιο σπορ τιμόνι και ψηφιακός πίνακας οργάνων TFT 7 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Πανδαιμόνιο για το νέο Fiat Panda

Get it on Google Play Download on the App Store