Νέο Ford Focus ST Edition με τεχνολογία GT & Raptor

Η Ford παρουσίασε το πιο απόλυτο Focus ST που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα, το οποίο ευελπιστεί να καλύψει το τεράστιο κενό του «εκλιπόντος» RS.

Το Azera Blue παραπέμπει ευθέως σε αυτό, όπως και οι μαύρες 19άρες ζάντες αλουμινίου που περιβάλλονται από ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S. Η μαύρη απόχρωση στις πλευρικές εισαγωγές του προφυλακτήρα, τους καθρέπτες, τη μάσκα, την οροφή και τον διαχύτη ολοκληρώνουν το οπτικό πακέτο του Focus ST Edition, προσδίδοντας μια δυναμική αντίθεση με το γαλάζιο χρώμα του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό συναντάμε τα εξαιρετικά μπάκετ της Recaro συνοδεία μπλε ραφών, που εκτείνονται και σε τιμόνι, λεβιέ, ταμπλό, χειρόφρενο, υποβραχιόνιο.

Την κίνηση αναλαμβάνει ο 2.3 EcoBoost, με απόδοση 280 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και 420 Nm στις 3.000-4.000 σ.α.λ., σε συνεργασία με ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Η ισχύς και οι επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ., τελική ηλεκτρονικά περιοριζόμενη στα 250 χλμ./ώρα) μπορούν να παραμένουν κοινές με το απλό ST, όμως το Edition διαθέτει μελετημένες αναβαθμίσεις. Ο τετρακύλινδρος τούρμπο διαθέτει το σύστημα anti-lag των GT και F-150 Raptor, παρέχοντας βελτιωμένη απόκριση στο γκάζι όταν είναι επιλεγμένα τα προγράμματα Sport ή Track.

Ακόμα περισσότερες οι αλλαγές στην ανάρτηση, που πλέον αποτελείται από ένα ρυθμιζόμενο coilover kit της KW. Τα ελατήρια είναι 50% σφιχτότερα και 10 χλστ. χαμηλότερα εμπρός-πίσω, αφήνοντας άλλο ένα 20% ρύθμισης για τον οδηγό.

To Focus ST Edition θα διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά της Αγγλίας, με τιμή εκκίνησης τις 35.785 λίρες (41.790 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store