Τι δουλειά έχουν τα γίδια με το Ford Bronco; (+video)

Η Ford παρουσίασε περήφανα τα νέα Bronco και Bronco Sport πέρσι, που αναβιώνουν ένα από τα ιστορικότερα αυτοκίνητα που έχουν φορέσει το «Μπλε Οβάλ». Τι δουλειά έχει με τις γίδες, όμως;

Το Bronco Sport, που είναι η λιγότερο hardcore εκδοχή του μοντέλου, διαθέτει το σύστημα G.O.A.T., που αντιστοιχεί στο «Goes Over All Terrain». Σε ελεύθερη μετάφραση: «πάει παντού». Το ακρωνύμιο αυτό βέβαια, είναι ευρύτερα γνωστό μέσα από τον αθλητισμό, όπου «G.O.A.T.» σημαίνει «Greatest Off All Time» («καλύτερος όλων των εποχών). Η επιλογή δεν ήταν καθόλου τυχαία από τη Ford, όμως η κανονική έννοια της λέξης «goat» βρίσκεται στα συμπαθέστατα μηρυκαστικά. Που, εκτός των άλλων, πάνε κυριολεκτικά παντού. Εξ ου και η παρομοίωση των ικανών off roaders με τα κατσίκια.

Στο ευρηματικό διαφημιστικό σποτ της αμερικανικής εταιρίας, οι γίδες αναλαμβάνουν την ανατροφή ενός αλόγου Bronco. Το μαθαίνουν να αντεπεξέρχεται στις δύσκολες συνθήκες και να μην σταματάει πουθενά, ούτε σε χιονισμένες πλαγιές, ούτε σε κατσάβραχα. Το πουλάρι τελικά μεγαλώνει και εξελίσσεται στο νέο SUV της Ford, που μέσω του G.O.A.T. «οργώνει» στις εκτός δρόμου διαδρομές. Από τις πιο ευρηματικές διαφημίσεις που έχουμε δει τελευταία, δίχως αμφιβολία.

Για την κίνηση του Bronco Sport υπάρχουν δύο μηχανικά σύνολα βενζίνης. Πρόκειται για τον 3κύλινδρο 1.5 λτ. EcoBoost με ισχύ 181 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 257 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ. και τον 4κύλινδρο 2.0 λτ. EcoBoost των 245 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και των 372 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ. Αμφότεροι συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Το G.O.A.T. έχει 7 διαφορετικές λειτουργίες (NormalEcoSportSlipperySandMud/Ruts και Rock Crawl), με τις δυο τελευταίες να προστίθενται στις εκδόσεις Badlands και First Edition. Επιπλέον, οι δυο αυτές εκδόσεις εφοδιάζονται με μονάδα κίνησης διπλού συμπλέκτη στον πίσω άξονα με χαρακτηριστικά κλειδώματος διαφορικού, που επιτρέπει παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα παραδοσιακό διαφορικό μηχανικού κλειδώματος.

Get it on Google Play Download on the App Store