Νέο και υπερσύγχρονο Ford F-150 (+video)

Η 15η γενιά του απόλυτου best seller στις Η.Π.Α. είναι γεγονός και ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το νέο F-150 μόλις παρουσιάστηκε και η Ford υπόσχεται πως είναι το πιο σύγχρονο αυτοκίνητο της κατηγορίας, όλων των εποχών!

Εμφανισιακά δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από το απερχόμενο, παρουσιάζοντας ελαφρές αλλαγές στα φωτιστικά σώματα και το μοτίβο των προφυλακτήρων. Υπάρχουν 11 διαφορετικές επιλογές για την διαμόρφωση της μάσκας. Τα φτερά είναι περισσότερο φουσκωμένα και μεγαλύτερα, φιλοξενώντας ζάντες εξίσου μεγαλύτερης διαμέτρου (από 18 έως 20 ίντσες). Οι Αμερικανοί ανακοινώνουν πως πρόκειται για το πιο αεροδυναμικό F-150 στα 72 χρόνια ιστορίας του, με τη μάσκα να διαθέτει ενεργά πτερύγια (ανοίγουν στις χαμηλές ταχύτητες, κλείνουν στις υψηλές), ηλεκτρονικά ελεγχόμενο splitter στον εμπρός προφυλακτήρα και μελετημένη σχεδίαση στην καμπίνα και την καρότσα, για βέλτιστη εκμετάλλευση της ροής του αέρα και μείωση της κατανάλωσης, αλλά και του θορύβου.

Στο εσωτερικό, το φεστιβάλ τεχνολογίας συνεχίζεται. Επίσης για πρώτη φορά σε pick up, είναι στάνταρ σύστημα πολυμέσων -το Ford SYNC4 στην προκειμένη- με δυνατότητες συνδεσιμότητας όπως Apple CarPlay, Android Auto, Waze και Ford+ Alexa. Στη βασική έκδοση, ο πίνακας οργάνων αποτελείται από δυο αναλογικά όργανα (ταχύμετρο, στροφόμετρο) και μια οθόνη 4 ιντσών ανάμεσά τους. Στο κέντρο του ταμπλό, η οθόνη αφής είναι 8 ιντσών. Στις πιο πλούσιες, η οθόνη του infotainment ανεβαίνει στις 12 ίντσες ενώ το καντράν γίνεται εξ ολοκλήρου ψηφιακό, σε εκτέλεση 8 και 12,3 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Νέο Ford Focus 1.0 λτ. EcoBoost Hybrid (+video)

Ακόμα μια πρωτιά συνιστά το προαιρετικό «Interior Work Surface», που μετατρέπει την κεντρική κονσόλα σε πάγκο εργασίας! H ίδια δυνατότητα, προσφέρεται και στην πόρτα της καρότσας (Tailgate Work Surface). Τα επίσης προαιρετικά καθίσματα Max Recline δύναται να αναδιπλωθούν μέχρι σχεδόν τις 180 μοίρες, πρακτικά ενώνοντας το έδρανο με την πλάτη, με την τελευταία να περιστρέφεται έως 10 μοίρες για την εύρεση της ιδανικής θέσης οδήγησης. Στην άνετη διαβίωση της καμπίνας συμβάλλουν δυο διαφορετικά ηχοσυστήματα της Bang & Olufsen, το ένα με 8 ηχεία και το πιο premium με 18!

Το Ford Co-Pilot360 2.0 προσφέρει πλήρη ομπρέλα προστασίας, διαθέτοντας συστήματα όπως Pre-Collision Assist με αυτόματο φρενάρισμα και αναγνώριση πεζών, αυτόματη ρύθμιση δέσμης φώτων και μεγάλης σκάλας, αλλά και Active Driver Assist (ημιαυτόνομη οδήγηση). Άλλη μια πρωτοπορία αποτελεί το Pro Power Onboard, που ουσιαστικά μετατρέπει το αυτοκίνητο σε γεννήτρια ισχύος 2,0 έως 7,2 kWh -αναλόγως κινητήρα- και μπορεί να δώσει ρεύμα σε μέχρι 4 συσκευές ταυτόχρονα, για την εκτέλεση εργασιών.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Ford Puma 1.0 λτ. EcoBoost 155 PS mHEV

Στο μέτωπο των κινητήρων τώρα, τα μεγάλα νέα αφορούν στην προσθήκη -επίσης για πρώτη φορά- υβριδικής έκδοσης. Το F-150 Hybrid συνδυάζει τον twintturbo 3.5 V6 EcoBoost με έναν ηλεκτροκινητήρα 47 ίππων, ενσωματωμένο στο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. H αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1.126 χιλιόμετρα και η δυνατότητα ρυμούλκησης αγγίζει τα 5.443 κιλά. Τα υπόλοιπα μοτέρ είναι ο συμβατικός 3.5 V6 EcoBoost, ο 2.7 V6 EcoBoost, ένας ατμοσφαιρικός 5.0λιτρος V8, ένας ντίζελ 3.0λιτρος V6 και η βάση της γκάμας, ένας ατμοσφαιρικός V6 3.3 λίτρων (η Ford δεν ανακοινώνει ακόμα τεχνικά χαρακτηριστικά).

Get it on Google Play Download on the App Store