Γκάζια με έως 1.642 λτ. μπαγκάζια το VW Golf R Variant

Για ανθρώπους που χρειάζονται τεράστιο πορτμπαγκάζ και περισσή πρακτικότητα, αλλά δεν θέλουν να κάνουν υποχωρήσεις στο γκάζι, η VW λανσάρει τη Variant εκδοχή του Golf R.

Σχεδιαστικά, έχουμε ένα Golf R με μεγαλύτερο μήκος και περισσότερη λαμαρίνα στο πίσω μέρος. Στο χαρακτηριστικό Lapiz Blue χρώμα, η εμφάνιση του κορυφαίου Golf Variant χαρακτηρίζεται αμέσως από τις 19άρες ζάντες, τις μπλε δαγκάνες των φρένων πίσω τους, τα chrome matte καλύμματα των καθρεπτών, τον επιθετικό προφυλακτήρα με τις μεγάλες εισαγωγές μπροστά και τις τετραπλές απολήξεις στις δυο άκρες του διαχύτη πίσω, με τα μαρσπιέ να φιλοξενούν τις απαραίτητες ποδιές. Η ανάρτηση και το στήσιμο, ενισχύονται από την χαμηλότερη κατά 20 χλστ. διαδρομή των ελατηρίων. Η πρακτικότητα, από τα επιπλέον 338 χλστ. στο αμάξωμα (4.633 χλστ. το μήκος) που έχουν πάει σχεδόν στο χώρο αποσκευών (+36 χλστ. το μεταξόνιο, στα 2.672 χλστ.)

Η «άπλα» του  Variant μεταφράζεται σε 612 λίτρα πορτμπαγκάζ με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους και 1.642 λίτρα όταν αυτά αναδιπλωθούν, καθιστώντας το station wagon Golf R ιδανικό και για ταχυμεταφορές! Την πρακτικότητα ενισχύουν γάντζοι για τα ψώνια, δίχτυ, μια παροχή 12 Volt και μια πρίζα 230 Volt. Κατά τα λοιπά, η εικόνα είναι απαράλλαχτη σε σχέση με το κανονικό R. Ο μπλε ambient φωτισμός και η οθόνη των 10 ίντσων στο κέντρο του ταμπλό, που φιλοξενεί τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων Discover Pro, κυριαρχούν. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit, τα μπάκετ καθίσματα με τις μπλε ραφές και τα σήματα «R», αλλά και η αλουμινένια πενταλιέρα, συνδυάζουν την τεχνολογία με την αγωνιστική αίσθηση.

Το σύστημα τετρακίνησης 4Motion με Torque Vectoring και Drift Mode φροντίζει για τη διαχείριση της ισχύος, η οποία δεν παρουσιάζει μεταβολές. Ο 2λιτρος TSI αποδίδει 320 ίππους και 420 Nm στις 2.100-5.350 σ.α.λ., συνεργαζόμενος με το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα επιβαρύνεται 0,2 δλ., λόγω μεγαλύτερου βάρους, απαιτώντας πλέον 4,9 δλ. Η τελική περιορίζεται στα παραδοσιακά 250 χλμ./ώρα ή τα 270 χλμ./ώρα, εφόσον επιλεγεί το προαιρετικό R Performance Package. Με το πακέτο αυτό έρχονται οι εντυπωσιακές 19άρες (18 ιντσών στάνταρ) και το Nurburgring Mode στο Vehicle Dynamics Manager.

Get it on Google Play Download on the App Store