H Kia δίνει κι άλλο γκάζι στο Stinger (+video)

Πριν λίγες ημέρες είδαμε τις πρώτες επίσημες εικόνες του ανανεωμένου Stinger. Σήμερα, η Kia πραγματοποίησε το ντεμπούτο του κορυφαίου τους μοντέλου, δίνοντας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Νέο Kia Stonic με υβριδική τεχνολογία (+video)

Εξωτερικά, οι παρεμβάσεις των σχεδιαστών είναι λίγες και στοχευμένες. Εξάλλου, το Stinger διαθέτει ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχήματα που συναντάς σε mainstream μοντέλο και είναι μόλις 2 ετών. Μπροστά συναντάμε ελαφρώς διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα, που πλέον ενσωματώνουν τα LED ημέρας και είναι πιο σκουρόχρωμα. Πίσω, οι αλλαγές είναι περισσότερες και εντοπίζονται στην ενιαία λωρίδα LED μεταξύ των δυο φαναριών, αλλά και τα νέα φλας. Αυτά ενσωματώνουν 10 μικρά LED έκαστο, που μιμούνται το μοτίβο της καρό σημαίας. Δυο νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου (ένα 18 κι ένα 19 ιντσών), μεγαλύτερες απολήξεις για την τετραπλή εξάτμιση και πιο έντονος διαχύτης είναι επιλογές που οι αγοραστές συναντούν στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού.

Δείτε ακόμα: Σανίδωμα με το Kia Stinger GT 370 PS (+video)

Στο εσωτερικό, η κυριότερη διαφορά εντοπίζεται στην μεγαλύτερη οθόνη αφής 10,25 ιντσών και το νέο σύστημα πολυμέσων της Kia. Η κεντρική κονσόλα διατίθεται είτε σε αλουμινένια, είτε σε ανθρακονημάτινη εκτέλεση, ενώ υπάρχει κρυφός φωτισμός με 64 διαφορετικούς χρωματισμούς. Οι ραφές στις επενδύσεις είναι νέες και ποιοτικότερες, ενώ οι χρωματικοί συνδυασμοί ποικίλουν αναλόγως αγοράς και έκδοσης.

Κάτω από το καπό, οι Κορεάτες κρύβουν εκπλήξεις. Αφενός, καταργείται ο ντίζελ 2.2 CRDi των 200 ίππων. Αφετέρου, τοποθετείται ένας ολοκαίνουργιος 2.5 T-GDI της σειράς Smartstream και δυναμώνει το κορυφαίο GT. Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος των 2.5 λίτρων αποδίδει 304 άλογα στις 5.800 σ.α.λ. και 422 Nm στις 1.650-4.000 σ.α.λ., όντας διαθέσιμος αποκλειστικά για την αγορά της Βορείου Αμερικής. Ο 3.3 V6 twinturbo του GT, ενσωματώνει τη νέα εξάτμιση Electronic Variable Exhaust Valve. Διαθέτει μια πεταλούδα που μένει κλειστή στα modes Eco και Normal, ανοίγοντας στο Sport και ενισχύοντας τον ήχο. Εκτός αυτού, δίνει 3 άλογα και στέλνει την απόδοση στους 373 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. Η ροπή των 510 Nm παραμένει αμετάβλητη σε ποσό και στροφές απόδοσης (1.300-4.000 σ.α.λ.).

Διαβάστε επίσης: Πίσω από το Kia XCeed η Supra στον τάρανδο! (+video)

Ο 2λιτρος τούρμπο καταλαμβάνει πλέον τη βάση της γκάμας, μένοντας απαράλλαχτος (255 ίπποι στις 6.200 σ.α.λ. και 353 Nm στις 1.400-4.000 σ.α.λ.

Get it on Google Play Download on the App Store