Νέο Honda CR-V και υβριδικό με τρεις κινητήρες

Την έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης διάλεξε η Honda για να παρουσιάσει το νέο CR-V και πλέον έδωσε νέες εικόνες και πληροφορίες στην δημοσιότητα σχετικά με το SUV της. Όπως λέει η ίδια έχουμε να κάνουμε με τη νέα γενιά του μοντέλου, η οποία μάλιστα προαιρετικά θα έχει και επταθέσιο εσωτερικό.

Δείτε ακόμη: Skoda SUV με βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτροκινητήρα!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Το νέο Honda CR-V έχει να επιδείξει νέα σχεδίαση στο αμάξωμά του, η οποία το κάνει να μοιάζει πιο δυναμικό χάρη στην μεγάλη και επιθετικότερη μάσκα εμπρός και τα τονισμένα φτερά. Οι εμπρός κολόνες είναι πιο λεπτές, χωρίς να έχουν χάσει την ακαμψία τους, βελτιώνοντας παράλληλα την περιμετρική τους ορατότητα. Αλλαγές υπάρχουν και στο πίσω μέρος με νέα φώτα, ανασχεδιασμένη πέμπτη πόρτα και αλλαγμένο προφυλακτήρα.

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο έχει ανασχεδιασμένο ταμπλό, με νέα διάταξη στα κουμπιά της κονσόλας αλλά και μία ψηφιακή οθόνη αφής 7,0 ιντσών. Ακόμη μία ψηφιακή οθόνη συναντάμε και στον πίνακα οργάνων, ίδιου μεγέθους με αυτή στο ταμπλό. Σύμφωνα με την ιαπωνική μάρκα, η πρακτικότητα και η ευρυχωρία είναι σε ακόμη καλύτερα επίπεδα από πριν και φέρνουν νέα δεδομένα στην κατηγορία. Όσον αφορά στην τρίτη σειρά καθισμάτων (προαιρετικός εξοπλισμός), σύμφωνα με την Honda πάντοτε, προσφέρει μεγάλο χώρο για τα γόνατα των δύο επιβατών και εύκολη πρόσβαση, ενώ η κλίση της πλάτης είναι 101 μοίρες διασφαλίζοντας την άνεσή τους ακόμη και σε πολύωρες μετακινήσεις.

Το νέο Honda CR-V θα είναι και το πρώτο SUV της Honda επί ευρωπαϊκού εδάφους το οποίο θα έχει υβριδική τεχνολογία. Θα είναι διαθέσιμο με το υβριδικό σύστημα Intelligent Multi Mode Drive (i-MMD), το οποίο συνδυάζει μοτέρ βενζίνης 2.0 λτ. και δύο ηλεκτροκινητήρες. Για τους πιο… παραδοσιακούς θα υπάρχει και η έκδοση με τον 1.5 λτ. VTEC TURBO βενζινοκινητήρα (δεν αναφέρουν ιπποδύναμη οι Ιάπωνες, αλλά στο Civic αποδίδει 182 ίππους) που συνεργάζεται με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο CVT.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το πρώτο cabrio SUV της VW

Και στις δύο περιπτώσεις το νέο CR-V είναι προσθιοκίνητο αλλά προαιρετικά μπορεί να παραγγελθεί και με τετρακίνηση. Στην περίπτωση αυτή, η απόστασή του από το έδαφος είναι στα 208 χλστ. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο, με την υβριδική έκδοση να ακολουθεί αρχές του 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store