Νέο Honda HR-V Sport 1.5 VTEC TURBO 182 PS

Το Honda HR-V το οποίο παρουσιάστηκε ανανεωμένο πριν από λίγο καιρό, αποκτά για πρώτη φορά σπορ έκδοση με το δυνατό κινητήρα βενζίνης 1.5 VTEC TURBO 182 PS. Παράλληλα έχει δεχτεί και διάφορες ακόμα αλλαγές και αναβαθμίσεις στην εμφάνισή του και στο στήσιμο των αναρτήσεων, προκειμένου να τονιστεί ο πιο δυναμικός του χαρακτήρας.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Honda Jazz 1.5 i-VTEC

Tο γνωστό μηχανικό σύνολο 1.5 λτ. VTEC TURBO που είδαμε για πρώτη φορά κάτω από το καπό του νέου Civic έχει απόδοση 182 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. (6.000 σ.α.λ. με το CVT) και ροπή 240 Nm μεταξύ 1.900 – 5.000 σ.α.λ. (220 Nm στις 1.700 – 5.500 σ.α.λ. με το CVT).

Το HR-V Sport εξοπλίζεται με νέα αμορτισέρ τεχνολογίας Performance Damper. Το σύστημα των αποσβεστήρων είναι ενσωματωμένο στον εμπρός και πίσω άξονα του αυτοκινήτου και λειτουργεί αντισταθμίζοντας την πλευρική και στρεπτική κίνηση μέσω του πλαισίου. Έτσι μειώνει σημαντικά τις κλίσεις του αυτοκινήτου στις στροφές και βελτιώνει την σταθερότητα κατά τη διάρκεια των απότομων αλλαγών κατεύθυνσης, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τους κραδασμούς σε δρόμους με ανωμαλίες. Ειδικά για το μοντέλο έχει ρυθμιστεί και το τιμόνι με τη μεταβλητή υποβοήθηση για πιο άμεση απόκριση και καλύτερη αίσθηση.

Δείτε ακόμη: Honda S2000 vs Civic Type R: Ποιος είναι το «αφεντικό»; (+video)

Το πιο σπορτίφ αμάξωμα του Honda HR-V Sport ξεχωρίζει από τη νέου σχεδιασμού μαύρη μάσκα, τα στάνταρ LED φωτιστικά σώματα, τα μαύρα σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα και στα μαρσπιέ, τα μαύρα διακοσμητικά γύρω από τους θόλους των τροχών και τον πιο μυώδη πίσω προφυλακτήρα με τις δύο απολήξεις των εξατμίσεων. Το δυναμικό πακέτο συμπληρώνουν με την σειρά τους οι μαύρες ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα καθίσματα για τον οδηγό και τον συνοδηγό με πιο ενισχυμένη πλευρική στήριξη, διχρωμία μαύρου – σκούρου κόκκινου και η μαύρη οροφή.

Η παραγωγή του νέου Honda HR-V Sport 1.5 VTEC TURBO 182 PS θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο, ενώ οι πρώτες παραδώσεις στους πελάτες θα γίνουν την άνοιξη του 2019.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Honda Civic 1.5 VTEC Turbo 182 PS CVT

Get it on Google Play Download on the App Store