Νέο Hyundai Creta με επιρροές από Tucson

H Hyundai παρουσιάζει το ριζικά ανανεωμένο, δεύτερης γενιάς Creta, δύο χρόνια μετά το λανσάρισμά του. Το κόμπακτ SUV άλλαξε σημαντικά σε σχεδιασμό στο εμπρός μέρος του αμαξώματός του, όπως επίσης και στο εσωτερικό, όπου ακολουθεί τα αισθητικά πρότυπα του μεγαλύτερου Tucson.

Κύριο νέο αισθητικό του γνώρισμα αποτελούν τα παραμετρικά κρυφά φώτα (Parametric Jewel Hidden-Type DRL), τα οποία χαρίζουν στο αυτοκίνητο πιο επιθετική όψη. Διαφοροποιημένα με τη σειρά τους είναι και τα πίσω φανάρια, με τον ιδιόρρυθμο σχεδιασμό. Το Creta τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας των μικρών SUV, με μήκος 4.315 χλστ. (4.205 χλστ. το Kona), πλάτος 1.790 χλστ., ύψος 1.630 χλστ., μεταξόνιο 2.610 χλστ. και απόσταση από το έδαφος 200 χλστ. Επίσης, διαθέτει χώρο αποσκευών 416 λίτρων.

Εντελώς νέο είναι το ταμπλό του Creta, όπου σε συνδυασμό με επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού, η καμπίνα του συνολικά ανέβηκε κλάση. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, τα αεριζόμενα καθίσματα, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών, η οθόνη αφής των 8 ιντσών, το ηχοσύστημα της Bose και διάφορα ακόμα αξεσουάρ, το έχουν αναβαθμίσει σημαντικά. Επιπλέον, περιλαμβάνει όλα τα γνωστά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι η αυτόνομη πέδηση, η διατήρηση λωρίδας, ο έλεγχος των τυφλών σημείων και η αποφυγή σύγκρουσης κατά την όπισθεν. Προσθέστε το Drive Mode με τα προγράμματα Eco, Comfort, Smart και Sport, συν τις επιλογές Sand και Mud για κίνηση εκτός δρόμου.

Ανεξαρτήτως έκδοσης, το ανανεωμένο Creta διατίθεται στην Ινδονησία (όπου και παράγεται) με ένα 4κύλινδρο κινητήρα Smartstream 1.5 λτ. MPI. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 115 ίππους στις 6.300 σ.α.λ. και 144 Nm ροπής στις 4.500 σ.α.λ. Η δύναμη περνάει στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 ταχυτήτων ή αυτόματου CVT. Οι τιμές του (στην Ινδονησία) ξεκινούν από 279.000.000 ρουπία (σημερινή ισοτιμία 17.123 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store