Νέο κορυφαίο SUV Hyundai Palisade (+video)

Η Hyundai αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες τη ναυαρχίδα της στα SUV μοντέλα, το Palisade, το οποίο παρουσιάζεται πληθωρικό και επιβλητικό σε κάθε επίπεδο. Η παραγωγή του θα γίνει στο εργοστάσιο του Ούλσαν, στην Κορέα, ενώ η διάθεσή του στις αγορές των Η.Π.Α. θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019.

Δείτε ακόμη: Εντυπωσιάζει το πολυτελέστερο Hyundai όλων των εποχών

Το πρώτο στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι οι πολύ μεγάλες διαστάσεις του αμαξώματός του με μήκος 4.981 χλστ., πλάτος 1.975 χλστ., ύψος 1.750 χλστ. και μεταξόνιο 2.901 χλστ. Σχεδιαστικά θυμίζει αρκετά αμερικάνικο αυτοκίνητο και χαρακτηρίζεται από την πολύ μεγάλη κυματοειδή πολυγωνική μάσκα, τα κάθετα και οριζόντια φωτιστικά σώματα, τα έντονα νεύρα στο καπό και στα πλαϊνά και τις πολλές γυάλινες επιφάνειες.

Στο εσωτερικό του Hyundai Palisade κυριαρχεί ο μινιμάλ σχεδιασμός, η πολυτέλεια και οι άφθονοι χώροι για τους έως 8 επιβάτες και τις αποσκευές (510 έως 1.297 λτ.). Στο ταμπλό ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής των 10,25 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, σε συνδυασμό με την ψηφιακή οθόνη TFT των 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων. Φυσικά ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πάντα σε ανέσεις και ασφάλεια, ενώ για ακόμα καλύτερη πρακτικότητα (16 ποτηροθήκες!) και χώρους, ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων έχει αντικατασταθεί από κουμπιά στην κονσόλα.

Την κίνηση του Hyundai Palisade αναλαμβάνει ένα άμεσου ψεκασμού ατμοσφαιρικό V6 3.8 λτ. μηχανικό σύνολο κύκλου Atkinson, με απόδοση 291 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 355 Nm στις 5.000 σ.α.λ. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων, ενώ το σύστημα τετρακίνησης HTRAC AWD μοιράζει αυτόματα και ηλεκτρονικά την ροπή μεταξύ των δύο αξόνων, ανάλογα τις συνθήκες πρόσφυσης και το οδηγικό προφίλ (Normal, Sport και Smart).

Δείτε ακόμη: Νο1 σε αξιοπιστία το Hyundai i20 στη Γερμανία

Get it on Google Play Download on the App Store