Ανανεωμένο Jeep Cherokee: Νέοι κινητήρες και εμφάνιση

Το εμβληματικό μοντέλο της Jeep ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται, με την προσθήκη ενός νέου πετρελαιοκινητήρα 2.2 λίτρων και ενός βενζινοκινητήρα απόδοσης 270 ίππων! Πάνω από τις μηχανικές αλλαγές παρατηρούμε την ανασχεδιασμένη μάσκα με τα νέα φωτιστικά σώματα, που σκοπό έχουν να αμβλύνουν τις κριτικές των ρηξικέλευθων του προηγούμενου μοντέλου. Διαθέτουν τεχνολογία full LED και βρίσκονται σε αντιστοιχία με τα πίσω, τα οποία επίσης είναι διαφορετικά σε σχεδίαση και γραφικά.

Τα σημαντικά μαντάτα έχουν να κάνουν με τον νέο MultiJet II, ο οποίος κυκλοφορεί σε δυο αποδόσεις: 150 και 195 ίππων, συνδυαζόμενος είτε με 6αρι χειροκίνητο είτε με 9αρι αυτόματο κιβώτιο. Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται ο ολοκαίνουργιος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2.0 λίτρων, που αποδίδει 270 ίππους. Η ισχύς φτάνει είτε στους δύο (για τον 2.2 Multijet II των 150 ίππων) είτε στους τέσσερις τροχούς, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου πρόσφυσης Selec-Terrain και των τεσσάρων λειτουργιών που προσφέρει: Αuto, Snow, Sport και Sand/Mud.

Δείτε ακόμα: Οι επιδόσεις του νέου Jeep Renegade 1.0 λτ. και 1.3 λτ.

Επιπλέον το Cherokee διατίθεται με 3 διαφορετικά επίπεδα τετρακίνησης. Το Jeep Active Drive 1 είναι το κλασικό σύστημα αυτόματης κατανομής της ροπής, το Active Drive 2 προσθέτει τη δυνατότητα επιλογής κοντών σχέσεων (με λόγο υποπολλαπλασιαμού 2,91:1, ενώ το Active Drive Lock είναι το Active Drive 2 με την προσθήκη «κλειδώματος» στο πίσω διαφορικό. Η τελευταία μορφή θα είναι διαθέσιμη μόνο με το «σκληροπυρηνικό» Trailhawk, το οποίο προσφέρει στον οδηγό την επιλογή ταχύτητας κίνησης (από 1 μέχρι 9 χλμ./ώρα) και αφήνοντας τα ηλεκτρονικά να διεκπεραιώσουν απότομες καταβάσεις, πέρασμα από βράχια, ποτάμια και γενικότερα δύσβατα εδάφη.

Διαβάστε επίσης: To νέο Jeep Grand Cherokee θα είναι «Made in Italy»

Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού το νέο Jeep Cherokee εξοπλίζεται με διαφορετικές εκτελέσεις του συστήματος πολυμέσων Uconnect. Στη βασική Longitude η οθόνη είναι 5 ιντσών, στην Limited ανεβαίνει στις 7 ίντσες και γίνεται αφής ενώ στην Overland φτάνει τις 8″. Όλα τα Cherokee υποστηρίζουν Apple CarPlay και Android Auto, καθώς επίσης και μια σειρά συστημάτων ασφαλείας όπως το σύστημα προειδοποίησης επικείμενης σύγκρουσης Active Forward Collision-Plus με φρένο έκτακτης ανάγκης πεζών, προηγμένη υποβοήθηση φρεναρίσματος, ενεργό cruise control με αυτόματη προσαρμογή ταχύτητας και ανίχνευση ποδηλάτη, προειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα LaneSense Plus και παρακολούθηση τυφλών σημείων με ανίχνευση οπίσθιου αντικειμένου.

Get it on Google Play Download on the App Store