Αγνώριστο και πιο τολμηρό από ποτέ νέο Kia Sportage

Τα renderings που ακολούθησαν τα teaser της Kia και είδαμε πριν λίγες μέρες, έπεσαν διάνα. Το νέο Sportage παρουσιάστηκε στις Η.Π.Α., με πιο τολμηρές και ρηξικέλευθες γραμμές από κάθε άλλη φορά.

Η τεχνοτροπία «Opposites Unite» (τα ετερώνυμα έλκονται) χαρακτηρίζει το αμάξωμα του κορεατικού SUV. Μακράν το πιο εντυπωσιακό τμήμα, το εμπρός. Η μεγάλη εισαγωγή του προφυλακτήρα και τα LED ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ, που περιβάλλουν τα φλας και τους προβολείς, μαζί με τη νέα μάσκα («Digital Tiger Face» αντί «Tiger Nose» πλέον) συνθέτουν το πιο επιθετικό «πρόσωπο» που έχει τοποθετηθεί σε Sportage. Οι προβολείς ενσωματώνονται ουσιαστικά στον προφυλακτήρα, σε έναν ρόμβο που αυτός σχηματίζει με τα εμπρός φτερά.

Στο πίσω μέρος συναντάμε μια παραλλαγή των φωτιστικών σωμάτων, αλλά και του σχήματος στην τρίτη κολώνα, από το EV6. Ο προφυλακτήρας επίσης εμφανίζεται ανασχεδιασμένος, με πιο μεγάλη επιφάνεια αφιερωμένη στο πλαστικό προστατευτικό και ένα ασημένιο πλαίσιο να δημιουργεί έναν ενιαίο ψευδοαεραγωγό. Στην έκδοση X-Line, τα προστατευτικά είναι πιο έντονα στα πλαϊνά του αμαξώματος και πίσω, ο εμπρός προφυλακτήρας ακόμα πιο επιθετικός και οι τροχοί μεγαλύτεροι.

Οι ριζικές διαφοροποιήσεις συνεχίζονται στην καμπίνα των επιβατών, όπου συναντάμε ενιαία διαμόρφωση ψηφιακού πίνακα οργάνων-οθόνης συστήματος πολυμέσων, το νέο σήμα της εταιρίας στο κέντρο του τιμονιού, δυο διακριτικά τοποθετημένους αεραγωγούς κάτω από την «τηλεόραση» και έναν κάθετο, που τοποθετείται δίπλα στην οθόνη και δημιουργεί μια οπτική υπο-μονάδα στην πλευρά του συνοδηγού.

Διαστάσεις για τις οθόνες δεν ανακοινώνονται, ούτε λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά. Από τη στιγμή, όμως, που το Sportage MK5 βασίζεται στην πλατφόρμα του Hyundai Tucson, γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως τα περισσότερα κινητήρα σύνολα θα είναι κοινά με την 4η γενιά του SUV της Hyundai. Η ευρωπαϊκή εκδοχή του νέου Sportage θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβρη.

Get it on Google Play Download on the App Store