Αποκάλυψη του νέου Kia Ceed!

Μετά τα επίσημα σκίτσα ήρθε η ώρα να δούμε και τις πραγματικές εικόνες του ολοκαίνουργιο Kia Ceed το οποίο πλέον βρίσκεται στην τρίτη γενιά του και εκτός όλων των άλλων αποχωρίζεται και την απόστροφο από το όνομά του (μέχρι πρότινος το γνωρίζαμε ως Cee’d).

Διαβάστε ακόμη: Οι συμμαχίες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ποιος είναι με ποιον!

Το νέο Kia Ceed θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο και θα έρθει αντιμέτωπο με καταξιωμένα μοντέλα όπως VW Golf, Honda Civic, Ford Focus, Opel Astra, Seat Leon, Peugeot 308 κλπ.

Στην τρίτη του πλέον γενιά, το κορεάτικο μοντέλο βασίζεται στο πάτωμα K2, έχει μήκος 4.310 χλστ. πλάτος 1.800 χλστ. ενώ το μεταξόνιό του είναι στα 2.650 χλστ. Η πεντάθυρη είναι και η πρώτη έκδοση αμαξώματος, καθώς θα ακολουθήσει η station wagon, με τις φήμες να κάνουν λόγο ακόμη και για SUV εκδοχή του αλλά και shooting brake αμάξωμα, μελλοντικά τουλάχιστον. Οι εκδόσεις GT και GT Line θα πρέπει να θεωρούνται σίγουρες.

Ο σχεδιασμός του είναι νέος και έχει να επιδείξει πιο αιχμηρές επιφάνειες, έντονο ανάγλυφο στο αμάξωμα, φώτα LED εμπρός και πίσω, νέες ζάντες αλουμινίου και πιο έντονη αεροτομή οροφής. Μάλιστα πλέον η Kia διαθέτει και 12 διαφορετικά χρώματα για το αμάξωμα του Ceed.

Στο εσωτερικό του Kia Ceed τρίτης γενιάς, σύμφωνα με την Kia έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, με τις γραμμές να είναι απλές και να δίνουν έμφαση στην εργονομία. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής η οποία θα έρχεται σε διάφορα μεγέθη αναλόγως έκδοσης (5,0, 7,0 ή 8,0 ιντσών), ενώ πιο κάτω υπάρχουν τα κουμπιά του κλιματισμού. Αυξημένη, σύμφωνα πάντα με την Kia είναι η ευρυχωρία της καμπίνας, ενώ το πορτμπαγκάζ είναι στα 395 λίτρα.

Κάτω από το καπό του θα έχει τους βενζινοκινητήρες 1.0 λτ. των 120 ίππων και 1.4 λτ. σε εκδόσεις 100 και 140 ίππων και τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 λτ. σε εκδόσεις 115 και 136 ίππων. Όλα τα μοτέρ θα συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, με το αυτόματο 7άρι, διπλού συμπλέκτη να είναι διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός σε όλα τα μοτέρ εκτός από τα βενζίνης των 100 και 120 ίππων. Επίσης το νέο Kia Ceed θα έχει και οδηγικά προγράμματα μέσω του Drive Mode Select, από το οποίο ο οδηγός μπορεί να επιλέξει Sport ή Normal οδήγηση και να μεταβάλει τα οδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου του.

Η Kia ισχυρίζεται πως το νέο Ceed θα είναι το πιο high tech μοντέλο της κατηγορίας του, καθώς θα ενσωματώνει όλα τα τελευταία συστήματα άνεσης και ασφάλειας καθώς και όλες τις σύγχρονες δυνατότητες συνδεσιμότητας με smart συσκευές.

Δείτε επίσης: Game over για το Ford Focus RS με ειδική έκδοση

Φυσικά και αυτό το μοντέλο της Kia θα συνοδεύεται από 7ετή εργοστασιακή εγγύηση, ενώ περισσότερες πληροφορίες για αυτό θα μάθουμε με την επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση της Γενεύης. Η εμπορική του διάθεση στην χώρα μας θα ξεκινήσει το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Get it on Google Play Download on the App Store