Ηλεκτρικό Kia Niro με αυτονομία έως 380 χλμ. (+video)

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, η Hyundai έχει παρουσιάσει εδώ και καιρό ηλεκτρικό μοντέλο (το Ioniq), ενώ πριν λίγες εβδομάδες έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες και πληροφορίες για την ηλεκτρική έκδοση του Kona. Είναι παραπάνω από λογικό λοιπόν να βλέπουμε και την συγγενική Kia να βαδίζει σε ανάλογα μονοπάτια, παρουσιάζοντας το Niro EV.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του Hyundai i30 N στην Ελλάδα

Το τελευταίο παρουσιάστηκε και επισήμως στην 5η Έκθεση Ηλεκτρικών Οχημάτων Νότιας Κορέας, ενώ στο περίπτερο της Kia υπήρχαν επίσης η υβριδική, επαναφορτιζόμενο έκδοσή του και το ηλεκτρικό Soul EV. Και στην περίπτωση του Kia Niro EV, όπως και στο Hyundai Kona Electric, έχουμε δύο εκδόσεις με διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες. Στη μία περίπτωση η αυτονομία φτάνει στα 240 χιλιόμετρα και στην άλλη στα 380 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης: Γεγονός τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Όπως δήλωσε η ίδια η Kia κατά την διάρκεια της παρουσίασής του, «το αυτοκίνητο εδραιώνει τη μάρκα στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων». Δυστυχώς η Kia δεν έδωσε στην δημοσιότητα περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά για το μοντέλο της (ιπποδύναμη, χρόνο φόρτισης, επιδόσεις κλπ.). Υποσχέθηκε πάντως πως μέχρι το 2025 θα έχει την γκάμα της 15 μοντέλα ηλεκτρικά, υβριδικά και κυψελών καυσίμου.

https://www.youtube.com/watch?v=Z7uJuQ0fUds

Get it on Google Play Download on the App Store