Μόνο ως V6 το νέο Kia Stinger στην Ευρώπη

Πριν σχεδόν ένα μήνα, η Kia παρουσίασε το ανανεωμένο Stinger. Σήμερα παίρνει σειρά η Ευρώπη, με μια «βόμβα» κάτω από το καπό.

Εξωτερικά, οι παρεμβάσεις των σχεδιαστών είναι λίγες και στοχευμένες. Εξάλλου, το Stinger διαθέτει ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχήματα που συναντάς σε mainstream μοντέλο και είναι μόλις 2 ετών. Μπροστά συναντάμε ελαφρώς διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα, που πλέον ενσωματώνουν τα LED ημέρας και είναι πιο σκουρόχρωμα. Πίσω, οι αλλαγές είναι περισσότερες και εντοπίζονται στην ενιαία λωρίδα LED μεταξύ των δυο φαναριών, αλλά και τα νέα φλας. Αυτά ενσωματώνουν 10 μικρά LED έκαστο, που μιμούνται το μοτίβο της καρό σημαίας. Δυο νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου (ένα 18 κι ένα 19 ιντσών), μεγαλύτερες απολήξεις για την τετραπλή εξάτμιση και πιο έντονος διαχύτης είναι επιλογές που οι αγοραστές συναντούν στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού.

Δείτε ακόμα: Σανίδωμα με το Kia Stinger GT 370 PS (+video)

Στο εσωτερικό οι αλλαγές επικεντρώνονται στη μεγαλύτερη οθόνη αφής, που πλέον φτάνει τις 10,25 ίντσες,  το νέο σύστημα πολυμέσων και τις αναβαθμισμένες επενδύσεις.

Κάτω από το καπό είναι που οι Κορεάτες φέρνουν τις μεγάλα νέα. Ο 2.2 ντίζελ των 200 ίππων και ο 2λιτρος τούρμπο βενζινοκινητήρας των 245 ίππων καταργούνται! Σύμφωνα με την Kia, η πλειοψηφία των 10.000 Stinger που έχουν πουληθεί στη Γηραιά Ήπειρο αφορά τον twinturbo V6 των 3.3 λίτρων. Οπότε, μοναδική επιλογή για την Ευρώπη πλέον, είναι ο 3.3 T-GDI, που αποδίδει 370 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 510 Nm ροπής μεταξύ 1.300 και 4.500 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης, το Stinger στέφεται ως το ταχύτερο Kia όλων των εποχών και το πρώτο κορεατικό που κατεβαίνει τα 5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, ολοκληρώνοντας το σπριντ σε 4,9 δλ.

Διαβάστε επίσης: Ξεχειλίζει επιθετικότητα το νέο Hyundai Sonata N Line

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε έως τώρα, η προσφορά του Stinger ως πισωκίνητο και τετρακίνητο διαχωρίζεται. Στις χώρες με το τιμόνι αριστερά, θα διατίθεται αποκλειστικά ως AWD. Στις χώρες που οδηγούν ανάποδα (διαβάστε γιατί συμβαίνει αυτό), μόνο με την κίνηση πίσω!

Δείτε ακόμα: Τρομερό Kia Stinger GT 611 ίππων (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store