Ολοκαίνουργιο Kia Niro προ των πυλών

Πλησιάζει η στιγμή της πλήρους αποκάλυψης του ολοκαίνουργιου, δεύτερης γενιάς μικρομεσαίου SUV Kia Niro. Όμως πριν συμβεί αυτό, η Kia εταιρεία μας κρατά σε αγωνία, δημοσιεύοντας μονάχα κάποιες teaser εικόνες, που βάζουν τη φαντασία μας να «οργιάζει». Αφήνεται να εννοηθεί πάντως πως θα σέβεται το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας φιλικά προς αυτό, υλικά. Ταυτόχρονα θα δίνει έμφαση στην οδηγική απόλαυση.

Όπως αναφέρει και η Kia, το νέο Niro θα ενστερνίζεται αρκετά κοινά στοιχεία από το πρωτότυπο Habaniro του 2019. Αναμφίβολα σε μια μορφή που θα είναι πιο συμβατή για αυτοκίνητο παραγωγής. Προς το παρόν, διακρίνουμε χαρακτηριστικά, τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα LED, εμπρός και πίσω (σχήματος boomerang) και μία σιλουέτα που πιθανότατα συνδυάζει κομψές και παράλληλα δυναμικές γραμμές. Η τρίτη κολώνα μοιάζει να είναι φαρδιά και να έχει κόκκινο χρώμα, υπονοώντας ενδεχομένως τη διχρωμία στο αμάξωμα.

Το εσωτερικό δείχνει να είναι ιδιαίτερα σύγχρονο με δύο ψηφιακές οθόνες για πίνακα οργάνων και σύστημα πολυμέσων στο ταμπλό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Niro θα βασίζεται σε πάτωμα, το οποίο θα μπορεί να υποστηρίξει και συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, πέρα της υβριδικής, της plug-in και της ηλεκτρικής έκδοσης. Ίσως να μην χρησιμοποιεί την πλατφόρμα E-GMP, που αφορά μόνο ηλεκτρικές κατασκευές.

Περισσότερες λεπτομέρειες ως τούτη την ώρα, δεν υπάρχουν. Όλες μας οι απορίες, θα λυθούν με την παρουσίαση του μοντέλου, σε μερικές μέρες. Το επίσημο ντεμπούτο του ολοκαίνουργιου Kia Niro θα γίνει την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, στη Νότια Κορέα στα πλαίσια του Seoul Mobility Show.

Get it on Google Play Download on the App Store