Συγκλονίζει το νέο μεγαλομεσαίο Kia K5 (+video)

Η Kia έχει ρέντα, ανεξαρτήτως αγοράς που απευθύνεται. Για αυτή της Βορείου Αμερικής, το νέο K5 έρχεται να αφήσει τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό, χάρις στην ανεπανάληπτη σχεδιαστική του προσέγγιση και τον premium χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης: Μια κλάση πάνω το νέο Kia Picanto

Το K5 αντικαθιστά το Optima, υιοθετώντας την ονομασία που έχει στην Κορέα. Η νέα ονομασία δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύεται από τις ανάλογες αναβαθμίσεις στην προσέγγιση σχεδιαστών και μηχανικών, προκειμένου να καταδείξουν την αλλαγή επιπέδου του μοντέλου. Μια ματιά στα αιχμηρά φωτιστικά σώματα («Heartbeat» τα αποκαλεί η Kia), τα «ελισσόμενα» LED ημέρας, την χαρακτηριστική μάσκα «μύτη τίγρης», το δυναμικό προφίλ με το χαρακτηριστικό χαμήλωμα της οροφής στο πίσω μέρος, στο οποίο δεσπόζει η ενιαία διάταξη των φώτων, αρκεί για να σε κάνει να καταλάβεις πως ίσως πρόκειται για το πιο ξεχωριστό σχεδιαστικά αυτοκίνητο που έχουν να προσφέρουν Hyundai-Kia (εξαιρούνται τα Genesis).

Οι διαστάσεις έχουν πάρει την ανιούσα, με το μήκος να κερδίζει 50 χλστ. (4.905 χλστ.) και το πλάτος 25 (1.860 χλστ.), ενώ το ύψος έχασε 25 χλστ. (1.445 χλστ.). Αναλογίες που χαρίζουν στο Optima το look ενός fastback μοντέλου, έχοντας και τους ανάλογους χώρους στο εσωτερικό απόρροια των 2.850 χλστ. (+45 χλστ. σε σχέση με τον προκάτοχο) του μεταξονίου.

Διαβάστε επίσης: Kia Ceed 1.0 T-GDi VS Toyota Corolla 1.2T

Η καμπίνα των επιβατών βρίθει ποιοτικών πλαστικών, πολυτέλειας και τεχνολογίας, έχοντας αναλόγως έκδοσης δερμάτινα καθίσματα, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, οθόνη αφής 10,25 ιντσών, head up display 8 ιντσών και ηχοσύστημα της BOSE με 12 ηχεία. Τα επικουρικά συστήματα ασφαλείας είναι στάνταρ, προεξάρχοντος του αυτόματου φρεναρίσματος και της αναγνώρισης πεζών, συνοδευόμενα από ενεργό cruise control, κάμερες 360 μοιρών και διατήρηση λωρίδας.

Δείτε ακόμα: Σανίδωμα με το Kia Stinger GT 370 PS (+video)

Το εντυπωσιακό K5 βασίζεται στην πλατφόρμα N3, όπερ εστί μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με το Hyundai Sonata. Αρχικά, δυο κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι. Ο 1.6 T-GDI των 180 ίππων και 264 Nm ροπής, σε συνδυασμό με ένα νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, και ο 2.5άρης τούρμπο των 290 ίππων και 421 Nm, που συνδυάζεται με επίσης 8άρι αυτόματο, αλλά διπλού συμπλέκτη. Το κορυφαίο K5 είναι τετρακίνητο και επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,8 δλ., κάτι που το καθιστά το δεύτερο ταχύτερο Kia μετά το Stinger GT. Μέσα στο τρέχον έτος οι Κορεάτες θα προσθέσουν στις επιλογές και σύστημα τετρακίνησης για το μικρό μοτέρ, ενώ δεδομένου πως το Sonata διαθέτει αντίστοιχη έκδοση, ένα plug-in υβριδικό K5 στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Get it on Google Play Download on the App Store