Lamborghini Huracan Sterrato έτοιμη για το Ακρόπολις (+video)

Πριν δυόμιση χρόνια η Lamborghini παρουσίασε ένα απίθανο -ακόμα και για τα δικά της στάνταρ- πρωτότυπο, που αφορούσε μια Huracan χωμάτινου προσανατολισμού. Σήμερα, η Huracan Sterrato («βρώμικη» στα Ιταλικά) είναι έτοιμη να αφήσει την άσφαλτο και να «ζωγραφίσει» στο χώμα, ωσάν αγωνιστικό του Ράλλυ Ακρόπολις!

Η φίρμα από τη Sant’Agata δημοσίευσε ένα δυναμικό video της Sterrato, με τίτλο «Πέρα από το τσιμέντο». Η Sterrato ταξιδεύει τον οδηγό της μακριά από τα βάσανα της τσιμεντούπολης, διαθέτοντας ικανότητες μακριά από την άσφαλτο που θα ζήλευαν ακόμα και καθαρόαιμα SUVs. Στο teaser βλέπουμε τη χωμάτινη Huracan να βάζει κόντρα με ένα mountain bike, πηγαίνοντας «αέρα» εκτός δρόμου και θυμίζοντας ξεκάθαρα αγωνιστικό ράλλυ, τουλάχιστον κατηγορίας Group N.  Η εμφάνιση διατηρεί πλείστα όσα στοιχεία της προ διετίας πρωτότυπης Sterrato, με τις προστατευτικές ποδιές, τους α λα WRC πρόσθετους προβολείς μπροστά, τα μικτά ελαστικά, τις προσθήκες στα φτερά και, φυσικά, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος κεντρίζουν πάσα βλέμμα.

Από τεχνικής σκοπιάς, η Huracan Sterrato φέρεται να έχει φαρδύτερα μετατρόχια κατά 40 χλστ. και μεγαλύτερη διαδρομή στην ανάρτηση κατά 47 χλστ., ανεβάζοντας το κενό από το έδαφος στα 174 χλστ. Επίσης θα πρέπει να περιμένουμε ενισχυμένα διαφορικά και διαφορετικό λογισμικό στο 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη, προκειμένου να ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας με τις απαιτήσεις της εκτός δρόμου οδήγησης. Ο 5.2 V10, τέλος, θα παραμείνει στα 640 άλογα και τα 600 Nm της τετρακίνητης EVO.

Get it on Google Play Download on the App Store