Νέα και υψηλής ραπτικής Lancia Ypsilon Alberta Ferretti

Το αυτοκίνητο που κρατάει ολομόναχο ζωντανή τη Lancia, ανανεώνει τη «γκαρνταρόμπα» του και συνεχίζει αγέρωχο την εμπορική του πορεία, ολοταχώς για το 11ο έτος παραγωγής. Τι καινούργιο φέρνει η Ypsilon Alberta Ferretti;

Όπως αναφέρει και το όνομα, αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τον ομώνυμο ιταλικό οίκο μόδας. Ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες Ypsilon, η αποκλειστική και ειδικά εξελιγμένη για αυτή την έκδοση γκρι βαφή, με ονομασία «Alberta Ferretti». Οι Ιταλοί αναφέρουν ιριδίζουσα υφή, που αναδεικνύει ροζ πινελιές. Διαφορετικά, υπάρχουν ακόμα τα χρώματα Snow White, Pietra Gray, Vulcano Black και Bicolor Black, με το τελευταίο να συνδυάζει ματ και μεταλλικό χρώμα. Ανεξαρτήτως χρώματος, όλα τα Ypsilon Alberta Ferretti φέρουν τα απαραίτητα σηματάκια στα εμπρός φτερά και την πόρτα του πορτμπαγκάζ.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό δεν έδωσε το Τορίνο, ωστόσο αναφέρεται πως οι επενδύσεις των καθισμάτων αποτελούνται από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, ενώ παράλληλα διάφορα κομμάτια της καμπίνας φινιρίζονται σε χρώμα Rose Gold, οι ραφές σε καθίσματα/τιμόνι/πόρτες/επιλογέα είναι διαφορετικές και τα προσκέφαλα φέρουν το μονόγραμμα «AF».

Την κίνηση αναλαμβάνουν δυο κινητήρες. Στη βάση συναντάμε τον 1.200άρη τετρακύλινδρο των 69 ίππων και 102 Nm, που μπορεί να χρησιμοποιήσει και LPG. H έτερη επιλογή αφορά τον ήπια υβριδικό τρικύλινδρο των 999 κ.εκ., με απόδοση 70 ίππων και 92 Nm. Κανένας από τους δυο δεν διακρίνεται για τις επιδόσεις, καθώς ο μεν 1.2λτ. προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 15,3 δλ., ο δε 1.0λτ. Hybrid θέλει 14,2 δλ. για την ίδια μέτρηση (αμφότεροι στα 163 χλμ./ώρα τελικής).

H Ypsilon Alberta Ferretti βρίσκεται ήδη στις αντιπροσωπείες της Ιταλίας, με την τιμή εκκίνησης για την υβριδική να ορίζεται στις 18.500 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store