VW e-up! με μεγαλύτερη αυτονομία και χαμηλότερη τιμή

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα παρουσιάσει η VW την αναβαθμισμένη έκδοση του ηλεκτρικού e-up! με τη μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά και χαμηλότερη τιμή απόκτησης.

Πλέον το μίνι μοντέλο πόλης της γερμανικής μάρκας θα έχει αυτονομία 260 χλμ., χάρη στη νέα, μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία που διαθέτει και, η οποία καλύπτεται με 8 χρόνια εγγύηση ή 160.000 χλμ.

Δείτε ακόμα: Η τιμή του ταχύτερου VW Golf GTI όλων των εποχών στην Ελλάδα

Η χωρητικότητά της αυξήθηκε από 18,7 σε 32,3 kWh, όπου το σημαντικότερο είναι πως παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις της δεν έχουν επηρεαστεί οι χώροι των επιβατών. Η κατανάλωση ισχύος αγγίζει τα 12,7 kWh/100 χλμ., με την μπαταρία να μπορεί να φορτίσει κι από οικιακή πρίζα. Αν τώρα ο κάτοχος το τοποθετήσει σε υποδοχή φόρτισης 40 kW, το VW e-up! από άδειο θα φτάσει στο 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας του, μόλις σε μία ώρα. Επιπρόσθετα, μέσω της ειδικής εφαρμογής που ο κάτοχος μπορεί να κατεβάσει στο smartphone του, έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει τη φόρτιση ή ακόμη και να τη σταματήσει. Στον τομέα των επιδόσεων τώρα, το VW e-up! χρειάζεται 11,9 δλ. για τη διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα, με την τελική ταχύτητα να παραμένει αμετάβλητη στα 130 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Το ιστορικό VW Beetle επιστρέφει σαν ηλεκτρικό;

Ο βασικός του εξοπλισμός κρίνεται πλήρης, μιας και περιλαμβάνει ηχοσύστημα, αυτόματο κλιματισμό, αλλά και το σύστημα Lane Assist που προειδοποιεί τον οδηγό όταν το όχημα βγαίνει εκτός της λωρίδας κυκλοφορίας. Στο θέμα της εμφάνισης, θα υπάρχουν μερικές δυνατότητες εξατομίκευσης, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν με την παρουσίαση του μοντέλου στην μεγάλη έκθεση της Φρανκφούρτης. Η τιμή του VW e-up! στην Γερμανία θα ανέρχεται στα 21.975 ευρώ, τιμή μειωμένη συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο κατά 1.595 ευρώ. Αν τώρα συνυπολογίσουμε την γερμανική κρατική επιδότηση για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου, που αγγίζει τα 2.000 ευρώ και την επιδότηση της Volkswagen, ύψους 2.380 ευρώ, τότε η τιμή του πέφτει στα 17.595 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store