Ανοιχτή πρόκληση η νέα Mercedes-AMG SL

Η νέα SL βρίσκεται προ των πυλών, απολαμβάνοντας πλέον της φροντίδας και από την AMG. Η Mercedes μας δίνει την πρώτη γεύση από την έκδοση παραγωγής, μέσα από φωτογραφίες που μας ταξιδεύουν σε παραλιακές βόλτες.

Η σχεδίαση του εσωτερικού αντλεί έμπνευση από την πρώτη SL, του 1954, αναμεμειγμένη με ατελείωτες δόσεις τεχνολογίας και ψηφιακότητας, που συναντάμε στις σύγχρονες Mercedes. H οριζόντια διάταξη του ταμπλό, οι κυκλικοί αεραγωγοί, ακόμα και το σχήμα του πίνακα οργάνων, έχουν σχεδιαστεί με το νου στην W121. Από τη στιγμή που μιλάμε για «Αστέρι» του 2021 βέβαια, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι τεράστιες οθόνες. Αυτή του καντράν φτάνει τις 12,3 ίντσες, ενώ η αφής για το σύστημα πολυμέσων MBUX ανέρχεται στις 11,9. Οι δυνατότητες εξατομίκευσης είναι πρακτικά ατελείωτες, ενώ για τους λάτρεις των gadgets υπάρχει και τρισδιάστατη τεχνολογία για το head up display. Άξιο μνείας το γεγονός πως αμφότερες οι οθόνες διαθέτουν ανακλαστικά υλικά, ώστε να αποτρέπονται οι αντανακλάσεις και να μην επηρεάζεται η θέαση με ανοιχτή οροφή, ακόμα και με τον ήλιο ντάλα. Αν ούτε αυτό είναι αρκετό, τότε αναλαμβάνει η ρυθμιζόμενη γωνία της κεντρικής οθόνης!

Οι αεραγωγοί σε σχήμα τουρμπίνας δίνουν ξεχωριστά δυναμικό τόνο (αυτοκίνητο της AMG είναι, άλλωστε), πλαισιωμένοι από διάφορους συνδυασμός δερμάτινων επενδύσεων Nappa και DINAMICA RACE μικροϊνών. Στις κορυφαίες εκδόσεις και προαιρετικά για τις βασικές, προσφέρονται μπάκετ καθίσματα AMG Performance Seats.

Η 7η γενιά της πιο ιστορικής, μαζί με τις S-Class και G-Class, Mercedes έγινε από «λευκή κόλλα». Το πλαίσιο αποτελείται από κράματα χάλυβα, αλουμινίου, μαγνησίου και ανθρακονημάτων προς βελτιστοποίηση της ακαμψίας, με παράλληλη μείωση του βάρους. Συγκριτικά με το σασί της απερχόμενης R231, αυτό της R232 εμφανίζει 18% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία50% αύξηση στην αντοχή φορτίων κατά τον εγκάρσιο άξονα και 40% σε αυτή κατά το διαμήκη. Όλα αυτά με ένα βάρος που ανέρχεται μόλις στα 270 κιλά! Σύμφωνα με τους Γερμανούς, πρώτη προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της εξέλιξης υπήρξε η μείωση του κέντρου βάρους.

H πρεμιέρα της νέας SL αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του προσεχούς διμήνου, με τις πωλήσεις να ξεκινούν προς το τέλος του έτους

Get it on Google Play Download on the App Store