Πρώτες επίσημες εικόνες της νέας Mercedes SL

Μαζί με τις S-Class και G-Class, η SL συνθέτει την «Αγία Τριάδα» της Mercedes. Τα πιο ιστορικά ονόματα για την φίρμα της Στουτγκάρδης, που κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες.

Για ένα διάστημα, τα προηγούμενα χρόνια, το μέλλον του μεγάλου roadster της Mercedes ήταν αμφίβολο. Πολλοί –ακόμα και μέσα από την εταιρία- υποστήριζαν πως η SL θα είχε την τύχη των SLK/SLC: κατάργηση. Κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις, η Mercedes όχι μόνο ανακοίνωσε την εξέλιξη 7ης γενιάς, αλλά την ανέθεσε και στην AMG! Μάλιστα, η νέα SL θα μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με την επόμενη GT. Οπότε, καταλαβαίνουμε πως ο πήχης και η προοπτική του διαχρονικού μοντέλου ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Δείτε ακόμα: «Σκοτεινός ιππότης» η νέα Mercedes-AMG GT

Στις πρώτες φωτογραφίες που έδωσαν οι Γερμανοί στη δημοσιότητα, απολύτως αναμενόμενα δεν διακρίνουμε πολλά ελέω καμουφλάζ. Παρόλα αυτά, το χαρακτηριστικά μακρύ καπό και το σχετικά κοντό πίσω μέρος δεν κρύβονται. Ούτε η μεγάλη μάσκα με το «άστρο» στο κέντρο, ή τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα πίσω. Εκεί όπου παρατηρούμε και ένα είδος spoiler, δείγμα ότι ετοιμάζονται ειδικές εκδόσεις. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά εξάλλου, από τη στιγμή που πρόκειται για την αδελφή της GT 2ης γενιάς και εξελίσσεται από την AMG;

Οι Γερμανοί ανακοινώνουν πως η γκάμα θα ξεκινάει από την AMG SL 43, με τον 3λιτρο V6 twinturbo των 390 ίππων και 520 Nm κάτω από το καπό. Το ίδιο μοτέρ συναντάμε στις AMG C 43 και GLC/GLC Coupe 43, όπου συνδυάζεται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT TCT 9G και σύστημα τετρακίνησης. Για την SL, θα υπάρχει η επιλογή πισωκίνητης έκδοσης. Στην κορυφή της γκάμας φημολογείται πως θα τοποθετηθεί η SL 73, με τον 4λιτρο V8 twinturbo της σημερινής GT Black Series.

Διαβάστε επίσης: H ασύλληπτη τιμή της Mercedes-AMG GT Black Series

H πρεμιέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο δεύτερο μισό του 2021, με τις πωλήσεις να ξεκινούν προς το τέλος του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store