Πάει εκτός δρόμου με 24άρες ζάντες η G-Class; (+video)

Τα SUV δεν λογίζονται ως τα ικανότερα οχήματα εκτός δρόμου. Λίγο η ίδια η φύση τους (ως εκπολιτισμένα 4×4 λανσαρίστηκαν και πλημμύρισαν τους δρόμους), λίγο το γεγονός πως τα περισσότερα μοντέλα προσφέρονται και ως δικίνητα (σε κάποιες περιπτώσεις δε, αποκλειστικά ως τέτοια), δεν τα κατατάσσουν ψηλά στη συνείδηση του κοινού από πλευράς ικανοτήτων πέρα από την άσφαλτο. Παρόλα αυτά, ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας που τα επηρεάζει είναι οι ζάντες.

Δείτε ακόμα: Τεχνολογικό κομψοτέχνημα οι ζάντες του «Χάους»

Πολλά crossover όχι μόνο εξοπλίζονται με ασφάλτινα ελαστικά, αλλά έχουν και διαστάσεις που αρμόζουν σε καθαρόαιμα σπορ μοντέλα. 45άρια προφίλ, πέλματα 235 και άνω, γύρω από ζάντες 19, 20 ακόμα και παραπάνω ιντσών ουσιαστικά «σακατεύουν» τα ηλεκτρονικά συστήματα και την μετάδοση σε οποιαδήποτε εκτός δρόμου αναζήτηση. Εκτός αυτού, εάν κάποιος κάνει το λάθος να επιχειρήσει off roading με τέτοιος τροχούς, το πιθανότερο είναι να καταλήξει με σκασμένο λάστιχο –στην καλύτερη- ή σπασμένη ζάντα. Για να μας αποδείξει του λόγου το αντίθετο, η Vossen έβαλε μια τετράδα 24άρες HF-3 στην Mercedes G-Class.

Διαβάστε επίσης: Γιατί έχουν μεγαλώσει τόσο οι ζάντες;

Όντας το πλέον διαχρονικά αναγνωρισμένο αυτοκίνητο για εκτός δρόμου αναζητήσεις- ακόμα και στην τελευταία του, πιο εξημερωμένη μορφή του- η G-Class αναλαμβάνει να αποδείξει πως ακόμα και τροχοί που ανήκουν σε video clip rapper μπορούν να ανταπεξέλθουν σε σκληρές συνθήκες. Για να είμαστε ειλικρινείς, βέβαια, η πιο σκληρή δοκιμασία που θα τις δούμε να αντιμετωπίζουν είναι το (ομολογουμένως εντυπωσιακό) άλμα. Κατά τα άλλα, πέρασμα από ήπιο νερόλακκο και λασπωμένο χωματόδρομο κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν – και τα κατάφεραν θαυμάσια, με τα αντίστοιχα ελαστικά βέβαια.

Δείτε ακόμα: Πόσο κοστίζει το κοπάνημα σε λακκούβα; (+video)

Το συγκεκριμένο σετ κοστίζει 1.943 ευρώ (μόνο οι ζάντες) και διατίθεται από 19 μέχρι 24 ίντσες. Το σχέδιο πάντως, με το «δαχτυλίδι» που βγαίνει πολύ έξω, δεν μπορούμε να πούμε ότι εμπνέει ιδιαίτερα για να το βγάλεις από το οδόστρωμα.

 

Get it on Google Play Download on the App Store