Τεχνολογικό κομψοτέχνημα οι ζάντες του «Χάους»

Ο Σπύρος Πανόπουλος συνεχίζει να μας «ταλαιπωρεί» με τις δόσεις από το Chaos που μας δίνει, στέλνοντας την αγωνία να τρυπήσει ταβάνι μέχρι την επίσημη παρουσίασή του.

Δείτε ακόμα: Toyota Supra 1.050 ίππων με ελληνική υπογραφή! (+video)

Σήμερα σειρά παίρνουν οι ζάντες, που είναι ένα πραγματικό κομψοτέχνημα τεχνολογίας. Ονομάζονται «Αναδιάπλαση» και αποτελούν την αιχμή των 3D εκτυπώσεων. Είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο και οι πρώτες του είδους στην αυτοκινητοβιομηχανία (τρισδιάστατα εκτυπωμένες από τιτάνιο, δηλαδή). Η μέθοδος κατασκευής τους είναι εξίσου πρωτοποριακή και ακούει στο όνομα «Electron Beam Melting». Στην στάνταρ διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης, τοποθετούνται διαδοχικά στρώματα του εκάστοτε λιωμένου υλικού το ένα πάνω στο άλλο. Με την EBM, μια δέσμη ηλεκτρονίων μέσα σε κενό χρησιμοποιείται για να ενώσει και διαμορφώσει τα μόρια πούδρας τιτανίου, στο τελικό αποτέλεσμα!

Διαβάστε επίσης: Νέο ελληνικό hypercar 3.000 ίππων ονόματι Apeiron!

Εκτός αυτής της «επιστημονικής φαντασίας», το Chaos χρησιμοποιεί επίσης μπιέλες-πιστόνια από ανθρακονήματα και αμάξωμα από zylon, ένα υλικό που χρησιμοποιείται από την ίδια τη NASA! Δεν θα πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ούτε τους 3.000 ίππους στις 12.000 σ.α.λ. (2.000 στις 11.000 σ.α.λ. με 100άρα βενζίνη, αντί E85) του 4.0λιτρου twinturbo V10, αλλά ούτε και το Apeiron που θα το πλαισιώσει! Το μέλλον φαίνεται πως ανήκει στην Spyros Panopoulos Automotive.

Get it on Google Play Download on the App Store