Νέο ελληνικό hypercar 3.000 ίππων ονόματι Apeiron!

Η Spyros Panopoulos Automotive φαίνεται να υιοθετεί την άποψη «ένα ίσον κανένα», δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα του δεύτερου hypercar της, με το όνομα Apeiron!

Το «Άπειρο» έρχεται να σταθεί στο πλευρό του «Χάους», μοιραζόμενο πολλά στοιχεία με αυτό. Ο twinturbo V10 των 4.0 λίτρων και 3.000 ίππων θα βρίσκεται στο κέντρο της διάταξης, ξεπερνώντας επίσης τα 500 χλμ./ώρα τελικής! Όπως στο «Χάος», έτσι και εδώ το μεγαλύτερο μέρος του σασί και το σύνολο του αμαξώματος θα κατασκευάζονται από ανθρακονήματα και zylon, με τον Σπύρο Πανόπουλο να δηλώνει «πως «το Apeiron θα είναι το μέλλον του αυτοκινήτου και το σημείο αναφοράς σε ό,τι υπάρχει στο χώρο της αυτοκίνησης».

Διαβάστε επίσης: Με τεχνολογία NASA το ελληνικό hypercar «Χάος»

Τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα σε όλα τα μήκη και πλάτη του αμαξώματος, εγγυώνται τη σταθερότητα του αυτοκινήτου στις πρωτόγνωρες ταχύτητες που καλείται να επιτύχει. Το Apeiron θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο με δυνατότητα κινούμενης μάζας, δηλαδή μεταβαλλόμενες επιφάνειες στο αμάξωμα αναλόγως συνθηκών κίνησης και ταχύτητας. Σύμφωνα με τον Πανόπουλου, η τεχνοτροπία αυτή ονομάζεται parametric design και θα φέρει επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Δείτε ακόμα: Toyota Supra 1.050 ίππων με ελληνική υπογραφή! (+video)

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο στάδιο του CAD (ψηφιακός σχεδιασμός) και θα ακολουθήσει το Chaos μετά από έναν χρόνο. Το «Χάος» αναμένεται να παρουσιαστεί νωρίτερα από το αρχικό πλάνο, που το ήθελε στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτη του 2021. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, θα κάνει πρεμιέρα σε έκθεση στο Ντουμπάι τον προσεχή Σεπτέμβρη. Το Apeiron θα ακολουθήσει, αν όλα πάνε καλά, προς το τέλος του ’21.

 

Get it on Google Play Download on the App Store