Mercedes-AMG GT 63 S F1: «Μονοθέσιο» δρόμου

Η Mercedes μπορεί να μην τα πηγαίνει τόσο καλά στη Formula 1 αυτή τη σεζόν, αλλά το τμήμα αυτοκινήτων τα πάει μια χαρά και η συνεργασία τους είναι στενή εννοείται. Σε αυτό το πλαίσιο, αποκαλύφθηκε η νέα Mercedes-AMG GT 63 S E Performance F1 Edition. Μια ωδή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, γιορτάζει επίσης τα 55α γενέθλια της Affalterbach, εντάσσοντας έτσι τις εκδόσεις «Edition 55» των A-Class, CLA και G63.

Άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη στην αποκλειστική βαφή, τα γράμματα AMG στα πλαϊνά και κόκκινες λεπτομέρειες γύρω-γύρω. Πατάει σε σφυρήλατους τροχούς 21 ιντσών, με σχέδιο πέντε ακτίνων, μαύρη ματ εμφάνιση και κόκκινo δαχτυλίδι, ακολουθώντας έτσι το χρωματικό συνδυασμό των κραμάτων που εξοπλίζουν το FIA F1 Medical Car, το GT 63 S 4Matic+. Άλλα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν το Aero Package, με τα εξαρτήματά του να έχουν εξελιχθεί στην αεροδυναμική σήραγγα, βελτιώνοντας την απόδοση στις  υψηλές ταχύτητες. Η ειδική έκδοση διαθέτει επίσης τα Night Package και Night Package II, τα οποία φέρνουν πρόσθετα στοιχεία που προορίζονται να βελτιώσουν τη δυναμική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Ακολουθώντας παρόμοια τακτική με τα μοντέλα «Edition 55», η καμπίνα χαρακτηρίζεται από μαύρο και κόκκινο χρώμα. Τα καθίσματα AMG Performance είναι επενδυμένα με μαύρο δέρμα Nappa και συνδυάζονται με κόκκινες ραφές, ενώ περισσότερο κόκκινο φαίνεται στις ζώνες ασφαλείας και το τιμόνι.

Κάθε μοντέλο προσφέρεται με προσαρμοσμένο κάλυμμα αυτοκινήτου AMG για εσωτερικούς χώρους, διακοσμημένο με το λογότυπο F1 και δεδομένου ότι βασίζεται στο GT 63 S E Performance, διαθέτει τον ίδιο πανίσχυρο υβριδικό 4.0 V8 twinturbo, με συνολική ισχύ 843 ίππων και 1.470 Nm. Η F1 Edition κοστίζει 23.800 ευρώ παραπάνω από την κανονική GT 63 S E Performance στη Γερμανία.

Get it on Google Play Download on the App Store