Η Mercedes «βασανίζει» το πρώτο της ηλεκτροκίνητο

Ο κόσμος της αυτοκίνησης αλλάζει και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως βρισκόμαστε στην αρχή της ηλεκτρικής επανάστασης των αυτοκινήτων, με τη Mercedes να ετοιμάζει την δική της δυναμική είσοδο στην κατηγορία. Και αυτή θα γίνει με την EQC, την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Mercedes, την οποία βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα να βασανίζεται σε πολικές θερμοκρασίες, κατά την διάρκεια δοκιμών εξέλιξης στην Σουηδία.

Δείτε ακόμη: Πρώτες επίσημες εικόνες και πληροφορίες του νέου VW Touareg

Το νέο γερμανικό SUV, θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα το 2019 βάζοντας την μάρκα σε μία εντελώς νέα κατηγορία, αυτή των premium ηλεκτρικών SUV. Μία κατηγορία στην οποία είδαμε πρόσφατα και την πρόταση της Jaguar η οποία ονομάζεται I-Pace.

Φυσικά, όπως είναι απολύτως λογικό, πριν βγει το αυτοκίνητο στην παραγωγή, οι δοκιμασίες είναι ανελέητες, προκειμένου να διαπιστωθεί η αντοχή του και η αξιοπιστία του, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο αλλάζει τα δεδομένα σε αυτά που οι μηχανικοί αυτοκινήτων ήξεραν μέχρι σήμερα.

Για τον σκοπό αυτό, η Mercedes δημιούργησε ένα νέο κέντρο δοκιμών εξέλιξης στη σουηδική Λαπωνία, το οποίο περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένη πίστα πάνω σε παγωμένη λίμνη, στην οποία μπορούν να γίνουν περισσότερες από 500 διαφορετικές δοκιμές.

Διαβάστε επίσης: Επετειακές εκδόσεις Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio

Οι μηχανικοί της Mercedes προσπαθούν έτσι να διασφαλίσουν πως η ηλεκτροκίνητη EQC θα αποδίδει το ίδιο καλά ακόμη και σε ένα ιδιαίτερα αφιλόξενο περιβάλλον για τον ηλεκτροκινητήρα και τις μπαταρίες, όπως αυτό της Λαπωνίας με τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Get it on Google Play Download on the App Store