Νέα και «σκληρή» Mercedes X-Class «εις το τετράγωνο»

Η πρώτη πρόταση της Mercedes στην κατηγορία των αγροτικών συνεχίζει να εμφανίζεται σε ειδικές εκδόσεις και μετά την TheRock edition, που βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, παίρνει σειρά η Χ2-αλλιώς Χ «εις το τετράγωνο», το οποίο δεν εμφανίζεται για τεχνικούς λόγους.

Δείτε ακόμα: «Μπρουτάλ» Mercedes 190E τα βλέπει όλα «ανάποδα» (+video)

Η νέα έκδοση της X-Class διέρρευσε από τον διαμορφωτή Γερμανού αντιπροσώπου και ξεχωρίζει κατευθείαν από τις απλούστερες Χ 250 και Χ 350 d, χάρις στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τους νέους τροχούς και τα αυτοκόλλητα. Ο δρόμος πλέον απέχει 30 εκατοστά από το αμάξωμα, σε σύγκριση με τα 20 και 22 που μπορεί να φτάσει κανονικά το γερμανικό pick up με την επιλογή του offroad πακέτου. Οι νέες ζάντες των 18 ιντσών είναι ντυμένες με αμιγώς χωμάτινα ελαστικά διάστασης 265/60, η σιδεριά στον εμπρός προφυλακτήρα είναι βαμμένη σε μαύρο ματ χρώμα και τα αυτοκόλλητα συμπληρώνουν ιδανικά την περιπετειώδη εμφάνιση.

Εντύπωση προκαλεί η παλέτα των χρωματικών συνδυασμών, που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έχουμε δει έως τώρα στην κατηγορία. Και αυτό γιατί η X-Class X2 μπορεί να παραγγελθεί στην απόχρωση του λαχανί, του τιρκουάζ, του κίτρινου, του χρυσαφί, ακόμα και του ροζ! Για την ακρίβεια είναι η πρώτη Mercedes παραγωγής που διατίθεται σε ροζ χρώμα, μετά την A-Class πρώτης γενιάς. Το τίμημα για όλα αυτά, ωστόσο, είναι κατά τι «αλμυρό».

Διαβάστε επίσης: Αυτή η Mercedes X-Class θα…σε πάρει στο κυνήγι

Η νέα ανάρτηση που μετατρέπει την X-Class σε «φονέα βράχων» κοστίζει 5.056 ευρώ. Τα αυτοκόλλητα και τα ζωηρά χρώματα προσθέτουν άλλες 4.165 ευρώ στον προϋπολογισμό, ενώ αν επιλέξει κάποιος φιμέ τζάμια πίσω και τον χρωματισμό της επιλογής του για τα χερούλια των θυρών θα χρειαστεί να καταβάλλει άλλες 2.368 ευρώ. Άρα μια X-Class σαν αυτές που βλέπουμε στις φωτογραφίες, απαιτεί κοντά στις 11.500 ευρώ επιπλέον σε σχέση με μια απλή X 250 d ή X 350 d.

Get it on Google Play Download on the App Store