Νέες Mercedes GLE και GLS 63 S με 612 ίππους

Η Mercedes συνεχίζει το σερί των μοντέλων AMG, ιδιαίτερα των SUV, με την παρουσίαση των νέων GLE 63/ 63 S και GLS 63 S.

Αμφότερες κινούνται από τον 4λιτρο V8 twinturbo, ο οποίος αποδίδει 571 άλογα και 750 Nm ροπής στην GLE 63 εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 4 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική στα 250 χλμ./ώρα. Εάν επιλεγεί το AMG Driver’s Package, ο ηλεκτρονικός κόφτης γίνεται πιο «ελαστικός» και επιτρέπει στο γερμανικό SUV να φτάσει μέχρι τα 280 χλμ./ώρα. Το ίδιο ισχύει και για την S, με τη διαφορά ότι εδώ η ισχύς ανεβαίνει στα 612 άλογα και τα 850 Nm, κατεβάζοντας παράλληλα τον χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα κατά 2 δέκατα (3,8 δλ.).

Δείτε ακόμα: Νέα Mercedes GLE Coupe μόνο με εξακύλινδρο ντίζελ στην Ευρώπη

Για τη μεγαλύτερη GLS τα νούμερα απόδοσης και τελικής είναι ίδια, όμως το αυξημένο βάρος ανεβάζει ελαφρά το 0-100 χλμ./ώρα. Όχι ότι 4,2 δλ. για να δείξει 100 χλμ./ώρα το κοντέρ από το μηδέν είναι κακή επίδοση. Τουναντίον, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για ένα πολυτελές SUV 2 τόνων.

Τόσο οι GLE όσο και η GLS εφοδιάζονται με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+ και 9άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ η «μεγάλη αδελφή» διαθέτει στάνταρ αερανάρτηση. Η GLE 63 και η S εξοπλίζονται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Διαβάστε επίσης: Τρομερή Mercedes CLK DTM AMG σε αστρονομική τιμή

Και στις δυο Mercedes δεσπόζει η μάσκα Panamerica και οι επιθετικοί προφυλακτήρες εμπρός, με τις χαρακτηριστικές για μοντέλο AMG τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης πίσω. Οι ζάντες ξεκινούν από τις 19 ίντσες στις GLE και τις 20 στην GLS, φτάνοντας τις 21 και 22 αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store