Ντεμπούτο με τις ζέστες η νέα Mercedes GLC

Ανεβάζει τη θερμοκρασία η Mercedes με τη νέα GLC, που σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο σε παγκόσμια πρώτη.

Μετά τη νέα C-Class σε εκδόσεις sedan και wagon, η Mercedes προχωράει με το αντίστοιχης, μεσαίας κατηγορίας SUV, τη δεύτερης γενιάς GLC. Η νέα GLC θα μεγαλώσει και θα φτάσει τα 4,72 μέτρα σε μήκος, από 4,65 μέτρα του απερχόμενου μοντέλου. Το ίδιο ισχύει και για το μεταξόνιο που αυξάνεται κατά 15 χλστ., με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον αέρα στα πόδια των πίσω επιβατών, ενώ ο χώρος αποσκευών θα φτάσει πλέον τα 600 λίτρα, δηλαδή 50 περισσότερα από το μοντέλο που θα αντικατασταθεί.

Το εσωτερικό αναμένεται να διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα κατασκευής, σύμφωνα με τα αυστηρά στάνταρ της μάρκας. Σχεδιαστικά δεν αποκλείεται να υιοθετεί στοιχεία από τη C-Class, όπως είναι -μεταξύ άλλων- η μεγάλη και με έντονη κλίση οθόνη του συστήματος πολυμέσων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Mercedes θα λανσάρει τη GLC με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε ήπια υβριδικές εκδόσεις με μπαταρίες των 48 volt και ηλεκτροκινητήρα 23 ίππων. Υπάρχουν επίσης σχέδια για τρεις plug-in υβριδικές, οι δύο με τους βενζινοκινητήρες των 300e και 400e (204 και 258 ίππους) και ένας με ντίζελ της 300de (194 και 265 ίππους), όλα με την τετρακίνηση 4Matic στο βασικό εξοπλισμό. Αναφορικά με την αυτονομία του ηλεκτρικού συστήματος, υπολογίζεται πάνω από 100 χλμ. στον κύκλο WLTP. Τεχνολογικό highlight θα αποτελεί το γεγονός ότι οι πίσω τροχοί θα στρίβουν ελαφρά, σε μέγιστη γωνία 4,5 μοιρών, ώστε να μειωθεί ο κύκλος στροφής στα 10,8 μέτρα.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της την 1η Ιουνίου, η νέα Mercedes GLC θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο.

Get it on Google Play Download on the App Store