Η Mitsubishi θα παρουσιάσει νέο Colt!

Η Mitsubishi έχει στα σκαριά την αναβίωση ενός εκ των πιο ιστορικών ονομάτων της, ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για τον εορτασμό των 60ων γενεθλίων του. Ο λόγος για το Colt, που ετοιμάζεται για comeback στα τέλη του έτους!

Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε το Colt στη αγορά, ήταν το 1962, Αρχικά ως «Colt 600» και αερόψυκτο κινητήρα 594 κ.εκ., για να αποκτήσει σταδιακά πλήρη γκάμα μοτέρ (800, 1000, 1100, 1200, 1500) και αμαξωμάτων (δίθυρο, τετράθυρο, πεντάθυρο, station wagon). H πρώτη γενιά Colt έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1971, με την επόμενη να μην παρουσιάζεται πριν το 1978. Από το 1984 μέχρι το 2002, οι Ιάπωνες διέθεταν το μοντέλο αποκλειστικά με τρίθυρο αμάξωμα, σε 4 διαφορετικές εκδοχές. Η 5η γενιά υπήρξε και η τελευταία, με το πολύ πετυχημένο τρίθυρο/πεντάθυρο που αποτέλεσε παράλληλα τη βάση για το πρώτο Smart ForFour.

Η παραγωγή του ολοκληρώθηκε το 2013, παραδίδοντας τρόπον τινά τη σκυτάλη στο Space Star. Ξεκάθαρο διάδοχο δεν απέκτησε, αφήνοντας τα Space Star και ASX να καλύπτουν το κενό. Ως φαίνεται, ήρθε η ώρα της διόρθωσης για τη Mitsubishi και με εντυπωσιακό τρόπο. Αυτό αποτυπώνεται τουλάχιστον στο teaser της ιαπωνικής φίρμας, που μας δείχνει ένα φουτουριστικό και δυναμικό σχήμα – «ταμάμ» για την κατηγορία των σουπερμίνι. Τα ιδιαίτερα λεπτά φωτιστικά σώματα (μάλλον LED ημέρας) και η νέα, χρωμιωμένη μάσκα κερδίζουν τα βλέμματα. Το ίδιο ισχύει για τις πτυχώσεις του καπό και τις κρυφές χειρολαβές των πίσω θυρών.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες διατηρούνται σε περιορισμένα επίπεδα, όμως η Mitsubishi αναφέρει πως το νέο Colt θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B. Όπερ εστί κοινά μηχανικά μέρη με τα Renault Clio, Nissan Micra και Dacia Sandero. Το σήμα «Hybrid EV» λογικά αντιστοιχεί στο κινητήριο σύνολο του Clio E-Tech Hybrid (εδώ η δοκιμή του), που αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο 1.6 λίτρων και 2 ηλεκτροκινητήρες. Ο βενζινοκινητήρας παράγει 91 ίππους, το ένα ηλεκτρομοτέρ 20 (σε ρόλο γεννήτριας-μίζας) και το άλλο 49 άλογα, με τη συνδυαστική ισχύ να τοποθετείται στους 140 ίππους.

Ανάλογη προσέγγιση θα ακολουθηθεί και με το επόμενο ASX, που θα αντλεί μηχανική έμπνευση από το Captur. Τόσο εκείνο όσο και το νέο Colt, αναμένεται να παρουσιαστούν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store