Νέα και σικάτη Lancia Ypsilon Hybrid (+video)

Μπορεί πολύς κόσμος να νομίζει τη Lancia για «νεκρή», όμως η θρυλική εταιρία όχι μόνο κρατιέται στην επιφάνεια με το Ypsilon αλλά τα πηγαίνει και απρόσμενα καλά στις πωλήσεις. Τώρα, το σουπερμίνι που κρατάει μόνο του την κληρονομιά του Βιτσέντζο Λάντσια εκσυγχρονίζεται και αποκτά υβριδική έκδοση.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται νέο Lancia Ypsilon! (+video)

Η Ypsilon Hybrid Ecochic έρχεται να συνοδεύσει τα προσφάτως παρουσιασθέντα υβριδικά Fiat 500 και Panda, διαθέτοντας το ίδιο σύνολο με αυτά. Το νέο Mild Hybrid υβριδικό σύνολο χρησιμοποιεί ένα νέο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 λτ. και ένα ηλεκτροκινητήρα 12V BSG (Belt-intergrated Starter Generator) που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου. Το μηχανικό σύνολο αποδίδει 70 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 92 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Το BSG είναι τοποθετημένο πάνω στον κινητήρα και κινείται από τον ίδιο ιμάντα που κινεί και τα βοηθητικά περιφερειακά συστήματα. Κατά την επιβράδυνση το BSG αποθηκεύει ενέργεια σε μία προηγμένη μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 11 Ah. Την αξιοποιεί με μέγιστη ισχύ 3.600 W, τόσο κατά την εκκίνηση του κινητήρα μέσω του Stop&Start, όσο και κατά την επιτάχυνση.

Δείτε ακόμα: Νέο ηλεκτρικό Fiat 500 με έως 320 χλμ. αυτονομία

Τη μετάδοση της κίνησης αναλαμβάνει ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, στο οποίο όταν επιλεχθεί η νεκρά εν κινήσει -και για ταχύτητες από 30 χλμ./ώρα και κάτω- ο κινητήρας απενεργοποιείται πλήρως, με την τροφοδοσία ενέργειας των υποσυστημάτων να αναλαμβάνει η μπαταρία ιόντων-λιθίου. Συγκριτικά με τον ατμοσφαιρικό FIRE των 1.2 λίτρων και 69 ίππων που αντικαθιστά, το υβριδικό σύνολο εμφανίζει έως και 24% χαμηλότερα νούμερα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. Η μέση τιμή ορίζεται στα 4,0-4,1 λίτρα/100 χλμ. (κύκλος NEDC) και οι εκπομπές CO2 στα 90-92 γρ./χλμ.

Για το λανσάρισμα της Ypsilon Hybrid έχουμε ένα ειδικό για αυτή μπλε χρώμα, με ονομασία Blue Maryne. Η Maryne Edition διακρίνεται για τα «χρώματα της θάλασσας» και το συνδυασμό με μαύρο χρώμα σε πλαίσια παραθύρων, χειρολαβές, ζάντες και καλύμματα καθρεπτών. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι επενδύσεις Seaqual Yarn στα καθίσματα, που κατασκευάζονται από πλαστικό που συλλέγουν οι ψαράδες στη Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης: Ανάσταση! Η Lancia Delta Integrale επιστρέφει

Όλα αυτά επιφέρουν το ανάλογο τίμημα, καθώς η Maryne κοστίζει 16.400 ευρώ. Οι Silver και Gold, που τοποθετούνται κάτω από αυτή, τιμολογούνται στις 11.850 και 12.400 ευρώ αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store