Έρχεται νέο Lancia Ypsilon! (+video)

Πολλοί μπορεί να θεωρούν τη Lancia «τελειωμένη», όμως η άλλοτε κραταιά δύναμη των ράλλυ όχι μόνο παραμένει ζωντανή, αλλά φέρεται να ετοιμάζει τον διάδοχο του Ypsilon!

Καταρχάς, να αναφέρουμε πως το σημερινό μοντέλο -που βρίσκεται μαζί μας από το 2011 και κρατάει μόνο του ολόκληρη την εταιρία- τα πηγαίνει απρόσμενα καλά στις πωλήσεις και μόλις απέκτησε υβριδική μορφή. Αυτή του η εμπορική επιτυχία φαίνεται πως έχει βάλει σε πολύ σοβαρές σκέψεις Γάλλους και Ιταλούς της PSA-FCA, οι οποίοι καλοβλέπουν το ενδεχόμενο εξέλιξης αντικαταστάτη! Αυτό τουλάχιστον ήρθε στη δημοσιότητα από ιταλικά δημοσιεύματα. Βέβαια επί της παρούσης, ο κορωνοϊός που έχει αποδεκατίσει την γείτονα χώρα κι έχει βάλει σε καραντίνα σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη, όπως καταλαβαίνουμε «παγώνει» τις εξελίξεις.

Δείτε ακόμα: Lancia Delta: To άδοξο τέλος ενός θρύλου (+videos)

To σκεπτικό είναι παρόμοιο με αυτό για παρουσίαση νέου Fiat Punto. Δηλαδή την πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform), που χρησιμοποιούν τα Peugeot 208/DS3 Crossback και Opel CorsaH ψηφιακή απεικόνιση του Tommaso D’Amico είναι κάτι παραπάνω από πειστική, «φωτογραφίζοντας» το Ypsilon 4ης γενιάς. Όπως τα προαναφερθέντα γαλλικά μοντέλα, έτσι και στο -προς το παρόν, υποτιθέμενο- νέο Ypsilon ο τρικύλινδρος 1.2 PureTech θα συνθέσει το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας, σε ατμοσφαιρική και υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις. Ηλεκτρική εκδοχή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, εφόσον το project πάρει το «πράσινο φως».

Διαβάστε επίσης: Η Lancia Delta Integrale του Σταύρου Νιάρχου!

Το σημαντικό για τους φαν της θρυλικής εταιρίας, ωστόσο, είναι πως το όραμα του Βιτσέντζο Λάντσια δεν αφήνεται στη μοίρα του και ατενίζει τον ορίζοντα.

Get it on Google Play Download on the App Store