Νέο 1.200άρι υβριδικό Nissan Kicks e-Power (+video)

Το μικρό SUV της Nissan, το Kicks, το οποίο πωλείται σε πολλές χώρες παγκοσμίως αλλά όχι στην Ευρώπη (λόγω Juke), ανανεώθηκε και εφοδιάστηκε με το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα e-Power.

Δείτε ακόμα: Πώς κρατιέται Nissan GT-R με 225.308 χλμ.; (+video)

Το υβριδικό σύνολο αποτελείται από ένα ηλεκτροκινητήρα, μια γεννήτρια και ένα μετατροπέα που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τον 3κύλινδρο 12βάλβιδο κινητήρα βενζίνης των 1.2 λτ. Το σύστημα e-Power προσφέρει συνδυαστική ισχύ 129 ίππων και μέγιστη ροπή 260 Nm. Επίσης εφοδιάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 1,57 kWh, η οποία φορτίζει από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, όταν το αυτοκίνητο φρενάρει ή επιβραδύνει. Επιπλέον, το πεντάλ του γκαζιού λειτουργεί και σαν φρένο, αφού όταν ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από αυτό, τότε το αυτοκίνητο φρενάρει και μπορεί να ακινητοποιηθεί πλήρως (υπό κανονικές και προβλεπόμενες συνθήκες) χωρίς να πατήσει φρένο.

Δείτε ακόμα: 0-215 χλμ./ώρα με Nissan Qashqai 1.3 160 PS (+video)

Το Kicks e-Power περιλαμβάνει και τέσσερα προφίλ οδήγησης: Normal, S, Eco και EV. Στο Normal επιτυγχάνει την κατάλληλη ισορροπία επιτάχυνσης – επιβράδυνσης, στο S επιταχύνει πιο γρήγορα, στο Eco εξοικονομεί καύσιμο μέσα και από την ισχύ της μπαταρίας και στο EV κινείται με μόνο τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκτός από την προσθήκη του υβριδικού συνόλου e-Power, το ανανεωμένο Kicks φέρει και στιλιστικές αλλαγές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Εξωτερικά διαθέτει νέα μάσκα, προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει νέος πίνακας οργάνων, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών, νέο τιμόνι και καθίσματα.

Διαβάστε επίσης: Ford Puma 1.0 125 PS Vs Nissan Juke 1.0 117 PS

Πληροφοριακά, οι τιμές του Kicks e-Power ξεκινούν στην Ταϊλάνδη από 889.000 μπατ (25.660 ευρώ). Μάλιστα, η Ταϊλάνδη είναι η πρώτη χώρα όπου θα παράγεται μοντέλο με την τεχνολογία e-Power μετά την Ιαπωνία και μία από τις πρώτες όπου θα λανσαριστεί το Kicks e-Power. Στη γενέτειρα, το μικρό crossover της Nissan ξεκινά από τα 2.759.900 γεν, ή 21.986 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Nissan Juke 1.0 DIG-T 117 PS DCT

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο με τη λειτουργία του συστήματος e-Power:

Get it on Google Play Download on the App Store