Νέο SUV Nissan Ariya: Το Qashqai του μέλλοντος (;)

Η Nissan αποκαλύπτει τo πρωτότυπο Ariya, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV/Crossover με εμφάνιση που προαναγγέλλει την ολική «επανεκκίνηση» στο σχεδιασμό της μάρκας και σηματοδοτεί τη νέα κατεύθυνση της Nissan, στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης.

Δείτε ακόμη: Νέα εποχή σχεδιασμού και φιλοσοφίας για τη Nissan

Το Ariya Concept διαθέτει αρκετά δυναμική εμφάνιση, παραπέμποντας στα τύπου κουπέ SUV. Περιλαμβάνει την τολμηρή «ηλεκτροδοτούμενη» V-motion υπογραφή εμπρός, όπως και την εντυπωσιακή κόκκινη λωρίδα φωτισμού πίσω, τις μικρές προεξοχές και ένα εσωτερικό που μοιάζει περισσότερο με ένα πολυτελές μοντέρνο σαλόνι, αντί για την καμπίνα ενός συμβατικού οχήματος. Αν και είναι ένα πρωτότυπο όχημα, τα ασυνήθιστα εσωτερικά και εξωτερικά στοιχεία θα μπορούσαν να το κάνουν να φτάσει στο στάδιο της παραγωγής,  στο εγγύς μέλλον.

Το Nissan Ariya διαθέτει την τελευταία έκδοση του βραβευμένου συστήματος υποστήριξης οδηγών της Nissan, ProPILOT 2.0. Σχεδιασμένο για οδήγηση σε  αυτοκινητόδρομο, το ProPILOT 2.0 λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης του οχήματος για να βοηθήσει στο χειρισμό του αυτοκινήτου, σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διαδρομή, σε καθορισμένους δρόμους. Παράλληλα, για πρώτη φορά, το σύστημα επιτρέπει την οδήγηση χωρίς ο οδηγός να κρατά το τιμόνι, διατηρώντας την πορεία του οχήματος σε μια λωρίδα.

Δείτε ακόμη: Πωλούνται Nissan Skyline σαν καινούργια! (+video)

Κατασκευασμένο πάνω σε ένα 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης υψηλής απόδοσης, το Nissan Ariya Concept προσφέρει στιγμιαία ροπή στους τροχούς, συνδυάζοντας την λειτουργία των διπλών κινητήρων εμπρός / πίσω. Αυτή η διάταξη προσφέρει ισορροπημένη, προβλέψιμη ισχύ και στους τέσσερις τροχούς, ίση ή καλύτερη από πολλά premium σπορ αυτοκίνητα.

Το πρωτότυπο Nissan Ariya υπόσχεται εξαιρετική απόδοση στις στροφές, αλλά και αντίστοιχη πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες, όπως χιόνι και λάσπη, χωρίς ο οδηγός να αλλάζει το στυλ της οδήγησής του. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο τετρακίνητο σύστημα των διπλών μοτέρ υψηλής ισχύος και ελέγχου των τροχών.

Δείτε ακόμη: Νέο Nissan Juke: Επιδόσεις και πότε έρχεται

Get it on Google Play Download on the App Store