Νέα εποχή σχεδιασμού και φιλοσοφίας για τη Nissan

H Nissan λανσάρει στην Έκθεση του Τόκιο την μελλοντικής της σχεδιαστική ταυτότητα, παράλληλα με την άποψή της σχετικά με τη μορφή των μετακινήσεων στα χρόνια που έρχονται.

Δείτε ακόμα: Έναρξη παραγωγής του νέου Nissan Juke – πότε έρχεται

Το Ariya και το IMk είναι τα δυο πρωτότυπα που λειτουργούν ως τροχιοδεικτικά για την κατεύθυνση των σχεδιαστών, αλλά και των μηχανικών της Nissan στο εγγύς μέλλον. Το Ariya μάλιστα είναι αυτό που μας συστήνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας, ονόματι Timeless Japanese Futurism (διαχρονικός φουτουρισμός από την Ιαπωνία, ελληνιστί). «Το Ariya δημιουργήθηκε σε μια εποχή τεχνολογικών αλμάτων από τους μηχανικούς μας, έχοντας σχεδιαστεί σε λευκή κόλλα χαρτί», δηλώνει ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Nissan, Alfonso Albaisa. «Καταφέραμε να έχουμε το βλέμμα τόσο στο μέλλον, όσο και το παρελθόν. Δημιουργήσαμε έτσι μια ταυτότητα που συνδυάζει την υψηλή τεχνολογία με την ιαπωνική παράδοση»

Τα ίδια περίπου ισχύουν για το IMk, το οποίο ουσιαστικά «φωτογραφίζει» το όραμα της Nissan για τα αυτοκίνητα πόλης σε βάθος 10ετίας.

Διαβάστε επίσης: Μέχρι το 2027 μπορεί να συνεχίσει το Nissan GT-R!

Εκτός από αυτά τα δυο μοντέλα, η Nissan παρουσιάζει στο Τόκιο τα νέα Skyline και Serena, το αγωνιστικό ηλεκτρικό LEAF Nismo RC, το LEAF e+ με τις εξαιρετικές επιδόσεις και το Dayz, το πρώτο μοντέλο παραγωγής που εφοδιάστηκε με το πακέτο επικουρικών συστημάτων ασφαλείας ProPilot.

Get it on Google Play Download on the App Store