Η Opel λιώνει στις δοκιμές το νέο Corsa (+video)

Το νέο, 6ης γενιάς Corsa ετοιμάζεται για το λανσάρισμά του το ερχόμενο φθινόπωρο και η Opel συνεχίζει τις εξαντλητικές δοκιμές του στα εργαστήρια, σε πίστες και στους δρόμους.

Από τον Ιανουάριο τεχνικοί της Opel για τις αναρτήσεις, τους κινητήρες, τα ηλεκτρονικά μέρη και το φωτισμό χρησιμοποιούν το μακρύ πολικό χειμώνα στη σουηδική Λαπωνία για εντατικές δοκιμές σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες σε παγωμένες λίμνες και χιονισμένους δρόμους. Σε άλλα μέρη, τα προπαραγωγής αυτοκίνητα πραγματοποιούν δοκιμαστικές διαδρομές στο Κέντρο Ελέγχου του Dudenhofen, ενώ εργαστηριακές δοκιμές όπως η ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα πραγματοποιούνται επίσης στις εγκαταστάσεις του Russelsheim.

Δείτε ακόμη: Το νέο Opel Corsa είναι ελαφρύτερο κατά 108 κιλά

Όπως αναφέρει ο Thomas Wanke, Υπεύθυνος Ανάπτυξης των μηχανικών μερών και επιδόσεων, το νέο Corsa είναι σημαντικά ελαφρύτερο, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης και της οδικής συμπεριφοράς. Οι αναρτήσεις έχουν δοκιμαστεί σε όλα τα είδη των Ευρωπαϊκών δρόμων, συμπεριλαμβανομένης και της γερμανικής Autobahn, όπου εκεί τα αυτοκίνητα κινούνται σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Στόχος είναι να προσφέρουν στους πελάτες την καλύτερη ισορροπία μεταξύ ασφάλειας, άνεσης και ευχαρίστησης.

Το μεταβλητής υποβοήθησης τιμόνι ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος έχει ρυθμιστεί για να προσφέρει βέλτιστη ακρίβεια, προοδευτικότητα και καλή αίσθηση. Τα αμορτισέρ έχουν σχεδιαστεί για να αντιδρούν αμέσως στην παραμικρή ανωμαλία του οδοστρώματος, ενώ όλα τα αυτοκίνητα προπαραγωγής έχουν περάσει από επίπονες δοκιμασίες, όπως είναι αλλαγές λωρίδας με έντονο φρενάρισμα.

Δείτε ακόμη: «Γαλλικό» νέο Opel Astra το 2021

Οι δοκιμές περιλαμβάνουν και στεγανότητα του αυτοκινήτου, το οποίο περνά από υδάτινο κώλυμα βάθους 25 εκατοστών και εκτός από το ότι δεν θα πρέπει να βάλει νερά στην καμπίνα του, θα πρέπει κινητήρας και ηλεκτρικά συστήματα να λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Επίσης, για πρώτη φορά το νέο Corsa θα είναι διαθέσιμο και ως αμιγώς ηλεκτρικό, από την έναρξη κιόλας των πωλήσεων του, στις αρχές του καλοκαιριού. Φυσικά θα υπάρχουν κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από τον όμιλο PSA. Όσον αφορά το ντεμπούτο του νέου Corsa, αυτό θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Μέχρι τότε ολοένα και περισσότερα στοιχεία για το αυτοκίνητο θα αποκαλύπτονται επίσημα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Opel Crossland X 1.2 Turbo 130 HP

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από τις δοκιμές του νέου Opel Corsa:

Get it on Google Play Download on the App Store