Κουρσάτος λέοντας το νέο Peugeot 408

Πριν λίγες μέρες η Peugeot έδωσε στη δημοσιότητα teaser από το επερχόμενο 408, που θα τη βάλει στην κατηγορία των κουπέ SUVs. Αυτά στην Ευρώπη, γιατί στην Κίνα υπάρχει ήδη 408 και μόλις ανανεώθηκε.

Στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου οι Γάλλοι διαθέτουν από το 2010 το 408, σε μορφή «κούρσας». Η δεύτερη γενιά του παρουσιάστηκε το 2014 και βασίζεται στo προηγούμενο 308, έχοντας ανανεωθεί ελαφρώς το 2018. Τώρα ήρθε η στιγμή για πιο εκτεταμένες αλλαγές, με το τετράθυρο Peugeot να ενστερνίζεται τη σχεδιαστική ταυτότητα του νέου 308 και να φτάνει στα 4.750 χλστ. μήκους, την ώρα που το μεταξόνιο οριοθετείται στα 2.730 χλστ. Η εμφάνιση συνδυάζει χαρακτηριστικά τόσο από το μικρομεσαίο χάτσμπακ, όσο από το crossover 3008 και το σεντάν 508, δημιουργώντας ένα αρκούντως δυναμικό και επιθετικό σύνολο.

Στο εσωτερικό συναντάμε την αναθεωρημένη εκδοχή του i-Cockpit, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12 ιντσών να συνεχίζει πάνω από το τιμόνι και το ανασχεδιασμένο ταμπλό να φιλοξενεί την οθόνη αφής 10 ιντσών για το infotainment. Το νέο σήμα της Peugeot δεσπόζει στο επίπεδο πάνω-κάτω τιμόνι, ενώ θετικότατες εντυπώσεις αποσπούν και οι αεροπορικού τύπου διακόπτες κάτω από την οθόνη του συστήματος πολυμέσων.

Κάτω από το καπό ένας και μόνο κινητήρας αναλαμβάνει καθήκοντα, τροφοδοτώντας τους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Ο 1.600άρης τετρακύλινδρος τούρμπο των 170 ίππων και 250 Nm δίνει τον ρυθμό, χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη κάποια υβριδική ή ντίζελ επιλογή.

Get it on Google Play Download on the App Store