Έρχεται το νέο coupe SUV Peugeot 408

Η Peugeot έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο teaser του επερχόμενου 408, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο. Το αυτοκίνητο είναι ένα crossover fastback, αρχικά είχε γίνει λόγος πως θα ονομαζόταν 4008, αλλά μετά τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, η σιλουέτα του δείχνει πως είναι ένα αυτοκίνητο που έχει τις ρίζες του στα 408 sedan και station wagon.

Το teaser δείχνει τη γρίλια, που θυμίζει σε ορισμένα σημεία το 308 και το 3008 , μόνο που σε αυτή του 408 τα λεπτά μικρά κάθετα κομμάτια είναι στην απόχρωση του αμαξώματος. Στην άκρη διακρίνεται ο προβολέας τεχνολογίας LED με αιχμηρή σχεδίαση, ενώ το νέο έμβλημα της εταιρίας «κάθεται» κάτω από τον αριθμό 408. H φίρμα από το Παρίσι σημειώνει πως το 408 δεν αποτελεί απλά ένα ένα νέο μοντέλο, αλλά ένα νέο είδους Peugeot καθότι ακολουθεί την τεχνοτροπία coupe-SUV (ή fastback).  Οι Γάλλοι δεν έδωσαν στη δημοσιότητα περαιτέρω στοιχεία για το νέο 408, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα «κάθεται» πάνω σε μια επιμηκυσμένη εκδοχή της πλατφόρμας ΕΜΡ2, που πατάει και το Citroen C5 X, κοντράροντας πρωτίστως το Renault Arkana.

Λογικά θα διατίθεται και με συστήματα plug-in hybrid, συνδυαστικής ισχύος 177 έως 355 ίππους, με τις βασικές εκδόσεις να εφοδιάζονται με ένα νέο σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας σε συνδυασμό με τον 1.2 λτ. Puretech. Επιπροσθέτως, δεν θα πρέπει να αποκλείεται μια έκδοση e-408 από τη στιγμή που το e-308 και το Opel Astra-e αναμένεται να φτάσουν στις αγορές το 2023, βασιζόμενα στην πλατφόρμα ΕΜΡ2 των ηλεκτρικών οχημάτων.

Get it on Google Play Download on the App Store