Λιοντάρι το νέο Peugeot 508 PSE των 400 ίππων

Τις πρώτες φωτογραφίες του νέου κορυφαίου της μοντέλου παρουσίασε η Peugeot, του 508 PSE, το οποίο πρόκειται για το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Peugeot Sport Engineered, ένα plug-in hybrid αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης 400 ίππων.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Peugeot 2008 1.5 BlueHDi 130 EAT8

Τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν η γαλλική μάρκα, ωστόσο βασίζεται στο πρωτότυπο 508 Peugeot Sport Engineered που ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Αυτό με την σειρά χρησιμοποιεί ως βάση το 508 Hybrid, όμως έχει δεχθεί πολλές αλλαγές στον σχεδιασμό και στις επιδόσεις.

Δείτε ακόμα: Ο αντικαταστάτης του θρυλικού Peugeot TAXI; 

Εξωτερικά, το πιο άγριο λιοντάρι της Peugeot ξεχωρίζει από τους νέους και πιο σπορ προφυλακτήρες, τη μαύρη μάσκα και καθρέπτες, το σπόιλερ εμπρός, τις ποδιές στα μαρσπιέ και το διαχύτη πίσω με τις δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης. Για την επαφή με την άσφαλτο φροντίζουν τα ελαστικά διαστάσεων 245/35 με τις 20 ιντσών ζάντες, πίσω από τις οποίες φαίνονται οι μεγάλες κίτρινες δαγκάνες.

Δείτε ακόμα: Νέο pickup Peugeot Landtrek

Το plug-in hybrid σύνολο του πρωτότυπου μοντέλου (πιθανώς και του εικονιζόμενου παραγωγής) αποτελείται από ένα 1.6 λτ. PureTech 200 κινητήρα, ένα ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων για τους εμπρός τροχούς και έναν ξεχωριστό ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων για να δίνει δύναμη στους πίσω τροχούς. Οι ηλεκτροκινητήρες υποστηρίζονται από μια μπαταρία 11,8 kWh, μέσω της οποίας το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει έως 50 χλμ. μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Σε μεικτές συνθήκες με την επιλογή Hybrid οι εκπομπές CO2 είναι 49 γρ./χλμ. (WLTP). Το μεσαίο σπορ Peugeot επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δλ. και η τελική του ταχύτητα σταματά στα 250 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Peugeot 208 1.2 PureTech 100

Εν αναμονή λοιπόν και για τις τεχνικές προδιαγραφές του 508 PSE, για το οποίο το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι η απόδοση των 400 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store